Za Radonjića je derbi završena priča! Poraz od Partizana stao u dve rečenice!

07.03.2022

18:09

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde se fokusirao na okršaj sa Realom

Za Radonjića je derbi završena priča! Poraz od Partizana stao u dve rečenice!
KATA9567 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prvi put ove sezone Crvena zvezda je poražena od večitog rivala. Iz trećeg pokušaja, izabranici Željka Obradovića upisali su premijerni derbi trijumf u tekućoj takmičarskoj godini, a zanimljivo da je trener srpskog i regionalnog šampiona Dejan Radonjić drugi put uzastopno van parketa morao pre poslednjeg zvuka sirene.

Pored svega, najtrofejniji strateg u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana nije želeo previše da se osvrće na nedeljni poraz u AdmiralBet ABA ligi, prebacivši sav fokus na predstojeći evroligaški okršaj sa madridskim Realom u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (utorak, 19.00).

- Sinoć smo igrali protiv Partizana, izgubili smo, težak meč je bio. Nikakvih zamerki nemam mojim igračima niti sam im nešto rekao. Okrenuli smo se narednim obavezama i pokušaju da se malo odmorimo i napravimo pripremu, koliko je to moguće, da pokušamo da odigramo najbolje što možemo protiv Reala – kazao je Radonjić i dao obrazloženje nešto slabije, energetski, odigranog derbija.

- U izuzetno teškom smo ritmu. Možemo da pričamo o potrošnji sinoć, ali treba reći da je nekoliko dana pre derbija bio evroligaški meč koji je uticao da malo energetski ne budemo na najboljem nivou sinoć… Pre toga imali smo dupli program u Evroligi, da ne pričam o tome da sutra imamo Real, a odmah posle toga nas čeka utakmica protiv Makabija.

Odmah se Radonjić prebacio na analizu Madriđana.

- Naravno da smo svesni kvaliteta Reala, jednog od najboljih timova ove, i gotovo svih sezona u Evroligi. Imaju ogroman kvalitet i naravno da nas čeka težak zadatak da pokušamo da budemo konkurentni i odigramo što bolji meč.

Ni to što Real u Beograd dolazi s velikim problemima u seriji loših rezultata ne znači puno Radonjiću u smislu uvećanja Zvezdinih šansi u utorak.

- Opterećenja su ogromna, mi ovde veoma dobro znamo koliko je to teško, plus domaća takmičenja, dovode do toga da ekipe koje igraju toliko utakmica na godišnjem nivou, uz sva putovanja, dolaze do toga da imaju slabije dane i slabije utakmice. Naravno da bolji timovi to lakše nose i lakše izlaze iz tih situacija. Sigurno ne razmišljamo o tome, jer znamo da se radi o ogromnom kvalitetu i iskustvu. Mi treba da pokušamo da budemo dobri, trudićemo se pred našim navijačima, gde očekujem značajnu podršku i nešto što može da nam podigne kvalitet igre i da izvuče iz nas nešto što je sasvim realno da nam u ovom trenutku nedostaje u potrošnji koja je bila. Energetskoj, ali i mentalnoj, o kojoj se malo priča, gde treba iz dana u dan da budemo psihološki spremni za teške izazove.

Zvezda će i u utorak najverovatnije biti lišena pomoći Stefana Markovića i Maika Cirbesa, koji su preskočili nedeljni derbi.

- Zdravstveni bilten je kao što je bio pred meč sa Partizanom. Uglavnom, ovakvi periodi, gde imamo ovoliki broj utakmica, uvek moramo biti oprezni da se ne desi nešto što je proizvod tih teških utakmica i teškog perioda koji je bio.

Ni o mogućoj borbi za plej-ofu elitnog takmičenja, i poboljšanu poziciju usled suspenzije ruskih timova, iskusni stručnjak nije želeo previše da govori.

- Ko kaže da smo u dobroj poziciji? Nisam znao to, hvala na informacijama. Sve vrste takvih pritisaka mene malo raduju, ali u ovom trenutku imamo pre svega pritisak kako ćemo da se odmorimo i spremimo za sutrašnji meč, pa da pokušamo da odigramo najbolje što možemo, a za ostalo ćemo da vidimo – kazao je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike