Budućnost je stigla! Partizan prvi klub na svetu koji će primeniti blokčejn tehnologiju!

01.03.2022

14:16

0

Autor: 24sedam

Ovaj vodeći proizvod kompanije koristi preko 40 klijenata širom sveta, među kojima su klubovi kao što su FK Empoli, Dinamo Kijev, OHL, Metalist, a sada i Partizan NIS

Budućnost je stigla! Partizan prvi klub na svetu koji će primeniti blokčejn tehnologiju!
_P7I4336 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Bloksport, Partizan će biti prvi košarkaški klub na svetu koji će u potpunosti primeniti “blockchain” tehnologiju i tokenizaciju kroz kreiranje aplikacije, fan tokena i NFT-a.

Saopštenje Partizana ovim povodom prenosimo u celosti:

- KK Partizan NIS, najtrofejniji srpski košarkaški klub i sa 48 osvojenih trofeja jedan od najuspešnijih u Evropi, biće prvi košarkaški klub na svetu koji će u potpunosti primeniti “blockchain” tehnologiju, digitalizaciju i tokenizaciju zahvaljujući petogorišnjem ugovoru koji je klub potpisao sa švajcarskom kompanijom Bloksport. Cilj ovog partnerstva je da se kreiraju novi digitalini kanali komunikacije i interakcije poput Partizanovih Fan tokena, nove aplikacije i NFT-a što će navijačima omogućiti da poseduju neke veoma dragocene digitalne sadržaje iz bogate istorije KK Partizan.

Prva faza ovog višegodišnjeg partnerstva podrazumeva razvoj nove aplikacije KK Partizan NIS koja će imati nove mogućnosti različitog glasanja, četa, predikcija rezultata, rangiranje navijača kao i mnoge druge benefite. Ideja je da se stvori unikatni digitalini crno-beli svet za sve navijače kroz koji će potom biti predstavljeni i Fan tokeni i NFT-ovi. Partizan NIS i Bloksport će predano i partnerski raditi na tome da sva interesovanja navijača unesu u digitalni svet i “Blockchain” tehnologiju.

Direktor KK Partizan NIS, Dejan Kijanović je povodom sklapanja partnerstva sa kompanijom Bloksport izjavio:

Partizan je klub veoma bogate istorije i mi smo izuzetno ponosni na činjenicu da ćemo biti prvi košarkaški klub na svetu koji će u potpunosti primeniti ‘blockchain’ tehnologiju i tokenizaciju. Veoma smo zadovoljni što će nam partnerstvo sa kompanijom Bloksport omogućiti da na najbolji mogući način razvijemo digitalnu zajednicu i tako pružimo navijačima još jedan dobar način za interakciju. Na taj način, klub će ispratiti i svoje takmičarske ambicije sa implementacijom novih tehnologija što će, verujemo, dodatno osnažiti već veoma jaku vezu između navijača i kluba

MN Press
 

Vladimir Liulka, direktor i suvlasnik kompanije Bloksport je izjavio:

- Partnerstvo sa takvim gigantom kakav je Partizan je veoma važno za nas u Bloksportu jer verujemo da smo sa crno-belima dobili partnera bogate istorije, klub koji je ostvarivao velike uspehe i koji veoma dobro razume šta ovo partberstvo može doneti kako klubu tako i navijačima. Bloksport ne traži korisnike, već partnere koji razumeju ili su voljni da nauče koje sve dugoročne prilike donosi naša saradnja. Naše partnerstvo počiva na osnaživanju, poverenju i mogućnostima za sport jer vidimo veliku priliku za klubove poput Partizana. Oduševljeni smo zbog prilike da otvorimo vrata značajnih digitalnih potencijala za klub i njegovu bazu navijača. Srbija je bogata talentima u košarci, fudbalu, tenisu i drugim sportovima. Neke od najvećih zvezda koje su kroz istoriju nosile dres KK Partizan, potom su igrale u NBA i najvećim evropskim klubovima. Znog toga jedva čekamo da radimo na razvoju Partizanovih digitalnih sadržaja, aplikacije, Fan tokena i NFT-a. Važno je naglasiti da se našim tokenima ne može manipulisati, da ih zovemo uslužnim tokenima koji će se prodavati samo kroz naše platvorme i zvaničnu aplikaciju kluba. Ni klub ni savez nemaju obavezu da svoje tokene stave na listu poznatih ili nepoznatih kripto menjačnica što bi ih stavilo u poziciju da budu izloženi neželjenim trgovcima kripto valuta. Stavljanje na takve liste je nešto o čemu se kasnije može govoriti i što se može realizovati, ali to sada nije prioritet. Mi smo tu da služimo interesima kluba i njegovih navijača. Današnje uprave i menadžmenti klubova moraju raditi prave stvari za svoje navijače. Potrebno je kreirati nove sadržaje ne samo da prežive u današnjem veoma izazovnom i veoma kompetitivnom sportskom okruženju, već i da pobede. Ipak, potrebno je da biraju kredibilne partnere koji transparentno posluju i koji im mogu pomoći da u ovom svetu posluju sa visokim nivoom integriteta i odgovornosti. Mi vidimo upravu i menadžement KK Partizan NIS kao nekoga ko upravo tako posluje.

Vladimir Stevanović, predstavnik Bloksporta za Balkan je dodao:

- Ovo partnerstvo je prekretnica za širenje Bloksporta u Srbiji, ali i na čitavom Balkanu. Radili smo veoma naporno tokom protekle godine da pronađemo najbolji način da predstavimo Bloksport klubovima koji su ne samo lideri u svom sportu, već su i usklađeni sa inovacijama i digitalizacijom u sportskoj industriji. Od samog početka pregovaranja sa menadžmentom Partizana, videlo se da žele da budu primer drugima i da budu lideri u košarkaškom svetu, ne samo u Srbiji i na Balkanu već i u svetu. Veoma je teško zbrojati sve igračke legende koje su obukle dres Partizana, kluba čiji su igrači i treneri dali ogroman pozitivan doprinos i imali nemerljiv uticaj na evropsku i svetsku košarku, što dokazuje činjenica da je to klub koji je „iznedrio“ najveći broj NBA igrača i promenio percepciju koju su Amerikanci nekada imali o evropskoj košarci. Danas taj isti klub prednjači kada je u pitanju digitalna strategija 21. veka i “blockchain” tehnologija". 

O BLOKSPORTU

Bloksport je inovativni provajder tehnologije koji pruža rešenja za sportsku industriju. “Sports Tech” fokusiran na “blockchain" osnovan je 2019. godine u Zugu u Švajcarskoj. Danas, ovaj vodeći proizvod kompanije koristi preko 40 klijenata širom sveta, među kojima su klubovi kao što su FK Empoli, Dinamo Kijev, OHL, Metalist, a sada i Partizan NIS. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike