Zvezdina drama sa srećnim krajem! Fener pao u Pioniru!

27.02.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli srušili Đorđevićev tim

Zvezdina drama sa srećnim krajem! Fener pao u Pioniru!
CRVENA_ZVEZDA_vs_FENERBAHCE_058 - Copyright MN Press

Na Malom Kalemegdanu će tek sada tugovati zbog poraza od Panatinaikosa u petak. Jer, trijumf koji im je u Atini bio nadohvat ruke, mogao je da vine izabranike Dejana Radonjića u borbu za Top 8, posle večerašnjeg trijumfa protiv Fenerbahčea - 74:69 (20:18, 21:19, 18:23, 15:9).

Morali su crveno-beli nekoliko puta da savladaju istanbulskog velikana da bi upisali 10. ovosezonski evroligaški trijumf. U netipičnom terminu za elitno takmičenje, u odloženom meču 19. kola, košarkaši srpskog i regionalnog šampiona tek su u neizvesnoj zaršnici osigurali trijumf koji su mogli i mnogo ranije da proslave.

Ipak, gosti su večeras bili uporni i gotovo po istom scenariju su se vraćali u igru kad god je Zvezda napravila osetniju prednost. A imali su Radonjićevi izabranici plus osam na samom početku meča, pa plus 10 sredinom druge deonice, posle serije 11:3 (31:21).

Međutim, tada nisu uspevali da prelome Fener, koji je to umalo kaznio u nastavku meča. Predvođeni Gudurićem i Bartelom, izabranici Saše Đorđevića su u drugoj polovini treće deonice napravili potpuni preokret (51:48, 27. minut) i nagovestili da bi mogli da dođu do trijumfa koji bi im ostavio sasvim realne izglede da se nađu u plej-ofu Evrolige.

Ali, kada je bilo najpotrebnije Fener je stao. U odlučujućih deset minuta ostao je na jednocifrenom broju poena (devet), što su u neizvesnoj završnici iskoristili Kalinić i Volters da kompltiraju crveno-belo nedeljno veče, posle slavlja fudbalera u 166. večitom derbiju.

CRVENA ZVEZDA: Volters 5, Davidovac 9, Mitrović 9, Lazić 7, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 4, Ivanović 7, Marković 3, Vajt 2, Kuzmić 8.

FENERBAHČE: Hazer 4, Akpinar 4, De Kolo 3, Pjer 11, Bartel 15, Gudurić 14, Flojd 1, Buker 11, Polonara 6. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike