Marina Maljković objasnila zbog čega je Amerikanka novi plejmejker Srbije

09.11.2020

12:27 >> 12:28

0

Autor: D. B.

Novi organizator igre ženske košarkaške reprezentacije je Ivon Anderson

Marina Maljković objasnila zbog čega je Amerikanka novi plejmejker Srbije
Copyright Promo/FIBA

Prvi put u istoriji za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije igraće plejmejker iz Sjedinjenih Američkih Država. Selektor Marina Maljković potvrdila je da će već u balonu u Istanbulu gde će naše košakršaice igrati protiv Litvanije i Turske mečeva kvalifikacija za EP igrati – Ivon Anderson.

Reč je o devojci koja zna sistem rada Marine Maljković iz vremena kada je igrala za Galatasaraj gde je Marina bila trener.

– Mi smo u prethodne dve godine pratili svaku košarkašicu na planeti koja ima srpski pasoš i one najinteresantnije smo testirali i proveravali. U ovom trenutku dogodila se potpuno ista situacija kao i kada sam 2015. godine pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti osetila potrebu da dovedem Danijel Pejdž. Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo. Ivon je sličan karakter kao i Danijel, kako u košarkaškom, tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude deo ove grupe devojaka – istakla je Marina Maljković.

Pročitajte još: I u odbojkaškoj reprezentaciji biće pojačanja iz inostranstva

Osim Andersonove u timu koji je danas počeo pripreme nalaze se i Jelena Bruks, Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Srpske reprezentativke posle tri treninga u Beogradu u utorak putuju u Istanbul, gde će u potpuno zatvorenim uslovima odigrati dve kvalifikacione utakmice protiv Litvanije i Turske.

– Okupile smo se u malo čudnim uslovima i trenutnoj situaciji, ali moramo da se što pre naviknemo na to i da se fokusiramo na naš zadatak, a to je igra. Čekaju nas dve teške utakmice. Spremićemo se što bolje, kako bi na terenu Marinine zamisli pretočile u pozitivan rezultat – objasnila je Nevena Jovanović.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu 59:56 i Albanije u Draču 139:34. Do kraja kvalifikacija, početkom februara Srbija treba da dočeka Albaniju i Litvaniju. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike