Radonjić blista posle osvajanja Kupa: Moje zadovoljstvo je veliko!

20.02.2022

23:10

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde prezadovoljan izdanjem svojih izabranika

Radonjić blista posle osvajanja Kupa: Moje zadovoljstvo je veliko!
KATA8158 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Zvezde odbranili su „Žućkovu levicu“. U finalu Kupa „Radivoja Koraća“ u Nišu, crveno-beli su lako i ubedljivo savladali najvećeg rivala Partizan (85:68) i došli do 11. trofeja u masovnijem takmičenju.

S obzirom na osvajanje trofeja i izdanje njegovog tima tokom najvećeg dela finalne utakmice, trener srpskog i regionalnog šampiona Dejan Radonjić očekivano posle meča nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

- Ceo turnir smo odigrali veoma dobro i konstantno u svim duelima. Što se tiče večerašnjeg, od početak smo krenuli dobro, u oba pravca smo bili dobri, pravili smo razliku koja nam je bila tolika da smo mogli da meč privedemo kraju uz našu kontrolu – kazao je Radonjić posle meča.

Najtrofejniji strateg u Zvezdinoj istoriji nije želeo da se bavi pitanjem u čemu je to njegov tim bolji od Partizana, koji je prema konstataciji novinara, „skuplji od crveno-belih i od kojeg se očekivalo da se prošeta do trofeja“.

- Okrenuo bih se samo nama. Od početka smo kuburili sa povredama, očekivali smo da budemo kompletni, trebalo nam je vreme da stanemo na noge. Uspevali smo kroz težak raspored koji imamo, sa svim putovanjima, da ta pauza zbog problema sa koronom koja nas je poremetila ne utiče previše. Došli smo ovde dovoljno spremni, evidentno je bilo da nam je neki period pre Kupa omogućio da možemo da uradimo ono što nam je bilo preko potrebno. Odigrali smo ceo turnir veoma konstantno i dobro. Moje zadovoljstvo je veliko. Ne bih se bavio tim pitanjem niti bih to komentarisao. Čeka nas meč sa Panatinaikosom, pa drugi dueli.

Istakao je Radonjić važnost dobrog početka meča i to što Partizan četiri i po minuta nije uspeo da postigne poen.

- Veoma je značajno bilo što smo dobro počeli. Ako se setite, Partizan je posle toga odgovorio, smanjio razliku i bilo je potrebno da nastavimo da igramo dobro. Uspevali smo da to radimo i da koš po koš gradimo rezultat. Uspeli smo dobrom igrom da napravimo razliku i da dođemo do kontrole meča.

Jedan od junaka Zvezdinog trijumfa bio je Stefan Marković, koji je u momentima kada su crveno-beli pravili ključnu razliku ubacio 10 poena bez promašaja (2/2 za dva, 2/2 za tri).

- Znate kako, ne želim da analiziram stvari na taj način. Ova četiri dana smo timski izgledali dobro. Svi igrači su dali doprinos da dođemo do trofeja. To što neko očekuje da igrači svaki minut igraju fenomenalno to je nemoguće. Ne želim time da se bavim i to da objašnjavam – kazao je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike