Srbija ide na Mundobasket! Svete spremi se - stižu nove Marinine lavice!

12.02.2022

21:52

0

Autor: 24sedam

Košarkašice Srbije bolje od Australije

Srbija ide na Mundobasket! Svete spremi se - stižu nove Marinine lavice!
Slavlje košarkašica Srbije - Copyright MN Press

 Košarakšice Srbije plasirale su se na Svetsko prevenstvo, pošto su večeras u drugom kolu kvalifikacija za šampionat sveta pobedila Australiju 78:71 u hali sportova "Ranko Žeravica".


Srbija je posle pobede protiv Koreje u prvom kolu pobedila i domaćina narednog SP i izborila vizu za Sidnej.

Izabranice Marine Maljković vodile su veliku borbu sa aktuelnim vicešampionkama sveta, posle prvih 10 minuta imale prednost od četiri poena, a i u nastavku meča su bile dostojan rival, ali su na poluvreme otišle sa dva poena zaostaka.

Aktuelne šampionke Evrope parirale su grubim Australijankama tokom cele treće deonice, ali je gostujući tim ipak u odlučujući deo ušao rezultatom 56:53.

Da se neće lako predati pred domaćom publikom, Srbija je pokazala požrtvovanom igrom, kada je na četiri i po minuta pre kraja poenima Anderson došla u vođstvo 63:62.

Odlično su se branile, da bi Nogić sa tri slobodna bacanja povećala na 65:62, a Cađom trojkom i Anderson donele najveću prednost od plus osam (70:62) na minut i 50 sekundi do kraja duela.

Nošene podrškom navijača sačuvale su prednost i na kraju slavile 78:71 i obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike