Mega pred izazovom da ne upadne u ritam Budućnosti: Jovanović i Rudan svesni odakle vreba opasnost

12.02.2022

12:45

0

Duel u Morači na programu je sutra od 17.00 sati

Mega pred izazovom da ne upadne u ritam Budućnosti: Jovanović i Rudan svesni odakle vreba opasnost
Matej Rudan u meču Mega - Cibona - Copyright MN Press

Košarkaši Mege u 20. kolu AdmiralBet ABA lige gostuju podgoričkoj Budućnosti, a taj susret na programu je u nedelju od 17 sati.

Biće to duel dve ekipe koje su u konkurenciji za plej-of, a trener košarkaša Mege, Vladimir Jovanović rekao je da će u predstojećem meču protiv plavo-belih veoma važno biti da njegov tim ne uđe u ritam domaćina.

- Nalazimo u jako teškom rasporedu gde smo, između dva kola ABA lige, imali to vanredno, zaostalo kolo i gde igramo na svaka dva-tri dana. Za ovaj mladi roster je to veliko opterećenje i veoma je bitno da izbegnemo njihov ritam i pokušamo da ih uvedemo u naš, kako bismo imali dobru utakmicu - rekao je Jovanović za klupski sajt.

To je Megi druga utakmica u tri dana u Podgorici, nakon što su u četvrtak igrali sa Studentskim centrom i poraženi rezultatom 83:62.

Jovanović je svestan da njegov tim očekuje još jedna zahtevna utakmica, protiv kvalitetnog rivala.

- Budućnost ima veoma respektabilan roster i za ABA ligu i za Evrokup. U oba takmičenja su jako visoko kotirani, pravljenjem ovakvog tima su istakli svoje visoke ambicije - kazao je trener Mege, pa dodao:

- Pored već kvalitetnog sastava u kome su u spoljašnjoj liniji Kobs, Sili i Popović koji u poslednje vreme igra jako dobro, dodali su i Perija. Tu su još i izuzetno iskusni Micov, kao i veoma dobar timski igrač Atić, dok su unutra sa Nikolićem, Ridom i Jagodić-Kuridžom.

U ovom trenutku, beogradski sastav se nalazi na osmoj poziciji, sa skorom od osam pobeda i deset poraza u ABA ligi, dok Budućnost ima skor 13/3.

- Igraju čvrsto na oba kraja terena, u svakom trenutku pokušavaju da pronađu slabosti protivnika i da valorizuju svoje prednosti, gde na svakoj poziciji imaju veoma iskusne igrače koji mogu to da urade - rekao je Jovanović.

Krilni centar Mege Matej Rudan jasno ističe da moraju da zaborave poraz od Studentskog centra, jer ih čeka Budućnosti koja je "sigurno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi".

- Imaju veoma iskusan tim koji je i fizički moćan i mislim da će biti najbitnije da im odgovorimo fizički i energetski na terenu, kako bismo mogli da dođemo u priliku da se borimo za pozitivan ishod - zaključio je mladi Rudan.

Utakmica će se igrati od 17 sati u Sportskom centru Morača.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike