Željko konačno zadovoljan, posle Andore je morao da istakne: Ovakvu podršku nema niko u Evropi!

09.02.2022

21:58

0

Autor: 24sedam

Iskusni strateg pohvalio tim za izdanje protiv Španaca

Željko konačno zadovoljan, posle Andore je morao da istakne: Ovakvu podršku nema niko u Evropi!
0MET2927 - Copyright MN Press

Partizan se vratio na pobednički evropski kolosek. Posle neuspeha na gostovanjima protiv Turk Telekoma i Huventuda, crno-beli su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ na veoma ubedljiv način došli do trijumfa protiv dužnika iz prvog kruga takmičenja Andore – 95:70.

Posle dugo vremena mladi tim kluba iz Humske odigrao je jedan meč bez rezultatske neizvesnosti do poslednjih trenutaka, a ono što posebno raduje jeste konačno dobra šuterska partija crno-belih.

- Pobedili smo tim koji igra dobru košarku, nije bila laka utakmica. Igrali su prethodno protiv Huventda, možemo biti zadovoljni, svaka čast svim ljudima na terenu i oko njega koji stalno pružaju podršku timu – rekao je na početku konferencije Željko Obradović i odmah se osvrnuo na ohrabrujuće poboljšanje u igri svog tima:

- Jedan deo igre koji je veoma važan jeste da ubacuješ otvorene šuteve. Veoma važna stavka, mislim da smo imali izvanredna tri treninga i igrali smo na način na koji smo igrali. Samopouzdanje se dobija kroz trening, čestitam ekipi što su bili fokusirani. Imamo problema, to su neki detalji iz odbrane, u napadu gde protok lopte može biti bolji. Išli smo na skok, Andora je bila limitirana sa visokim igračima, sa dva povređena centra. 40:21 je bilo u tom segmentu. Važna pobeda za nas, imamo još jednu utakmicu do Kupa, da probamo da igramo tamo sa velikim ambicijama.

Po ko zna koji put ove sezone, najtrofejniji trener Evrope u superlativima je govorio o Partizanovoj publici.

- Moram da istaknem, iako sam ja takav, zelim da se zahvalim navijačima na fantastičnoj podršci. Ovakvu publiku nema nijedan klub u Evropi. Moramo stalno da pružamo maksimum za ove ljude.

Jedan od upečatljivijih momenata večerašnjeg meča bila je i „bukvica“, koju je iskusni strateg održao Madaru posle slavlja zbog ubačene trojke na kraju treće deonice.

- Ja uvek pričam o tome, on je dete 20 godina, to je stvar iskustva, odigrao je dobru utakmicu. Komunikacija treba da postoji, treba da nastavi da igra, pa da slavi. Iskusan igrač to ne bi dozvolio, ali on je dete od 20 godina. Ja to ne radim da bih provocirao nekog, ja sam trener. Deo posla je taj da ukaže na greške, ja sam tada radio jer je postojao razlog. Ponavljam, imali smo tri treninga, zato smo odigrali ovako dobru utakmicu. Nisam gledao kroz prste, brojeve, da li se zove Kevin ili Zek, Janko, Marko… Mene je naučio profesor Aca Nikolic da je korekcija najvažnija u ovom poslu – kazao je Željko Obradović.

O "grobarima" je govorio i strateg gostiju David Edual.

- Očekivali smo ovakvu tešku utakmicu večeras, ovu neverovatnu publiku ovde. Borili smo se do kraja, ponosan sam na energiju svojih igrača, do poslednjih pet minuta smo bili na deset poena, a na kraju rezultat možda ne govori realno stanje stvari. Moramo da gledamo dalje, da radimo, da se borimo…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike