Bjelica solidan u pobedi: Kari se vratio u formu, Lejkersi bez Lebrona - teško

28.01.2022

06:23

0

Još jedna zanimljiva NBA noć

Bjelica solidan u pobedi: Kari se vratio u formu, Lejkersi bez Lebrona - teško
Tan2022-1-28_65839945_0 - Copyright Tanjug/AP

Protekle noći na terenima NBA lige odigrana su samo dva meča, a kao pobednici su izašli košarkaši Golden Stejt Voriorsa i Filadelfije. Na terenu je bio i srpski košarkaš Nemanja Bjelica.

Voriorsi su bili bolji od Minesota Timbervulvsa sa 124:115, uz odličan procenat šuta Stefa Karija, dok je Filadelfija porazila Los Anđeles Lejkerse sa 105:87, koji su pak igrali bez Lebron Džejmsa.

Stef Kari se konačno vratio u prepoznatljivu šutersku formu. Nakon utakmice sa Detroitom, koja je igrana pre deset dana, sjajni košarkaš je imao problema u šutu sa distance. Ali, noćas je pokazao da je to bila trenutna kriza, te je predvodio svoj tim sa šest trojki iz devet pokušaja.

Kari je duel završio sa 29 poena, Tompson je dodao 23, a Nemanja Bjelica pet za 16 minuta. Srpski košarkaš je imao i šest asistencija. Kod Minesote je najefikasniji bio Karl Entoni Tauns sa 31 poenom.

Lejkersi su pak doslovno potučeni bez Lebrona. U Filadelfiji se još jednim pokazala tačnom terija koliko je Džejms važan ekipi, te da bez njega veoma teško funkcionišu. Siksersi su pak dominirali od starta, te zasluženo trijumfovali.

Lebron nije igrao zbog bola u kolenu leve noge, a menjao ga je Entoni Dejvis koji je utakmicu završio sa 31 poenom, dok je Vestbruk dodao 20.

U pobedničkom timu, Džoel Embid je imao 26 poena, a Tobajas Heris 23.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike