Razbio Barselonu i oborio rekord Luke Dončića! Ko je Tristan Vukčević, novi igrač Partizana? (VIDEO)

27.01.2022

15:27

0

Crno-beli dobili su značajno pojačanje ispod koša

Razbio Barselonu i oborio rekord Luke Dončića! Ko je Tristan Vukčević, novi igrač Partizana? (VIDEO)
vukceviccc - Copyright Euroleague

Prvo je bilo priče o pozajmici, a na kraju je Partizan uspeo da aktivira pravu bombu i da dovede Tristana Vukčevića u svoje redove i to na višegodišnji ugovor! Strašan potez crno-belih i zalog za sadašnjost i budućnost.

Očigledno je Vukčević rešio da stiče iskustvo pod trenerskom palicom Željka Obradovića, a posle dolaska Matijasa Lesora, Vukčević će biti veliki dodatak crno-belima ispod koša. Mnogo će snagom i visinom pomoći Koprvici, Lesoru, Smailagiću i Ledeju.

O kakvom se igraču radi?

Naravno da nije imao previše minuta u ekipi kakva je Real Madrid, ali je znao dobro da je iskoristi. Možda i njegova najbolja partija do sada bila je ona u derbiju protiv Barselone u aprilu prošle godine.

Tada je praktično srušio ekipu Šarunasa Jasikevičijusa. Igrao je 21 minut i ubacio 11 poena (3/5 za tri), a dodao je tome četriri skoka i jednu asistenciju. Zanimljivo je da je na toj utakmici Vukčević potukao rekord Luke Dončića: postao je najmlađi igrač sa bar 11 datih poena u El Klasiku!


Može se reći da je u Španiji Vukčević ostavio utisak maksimalno posvećenog momka, pa je i posle hvalospeva uvek stajao sa dve noge na zemlji.

Poznato je među košarkaškim zaljubljenicima da je Tristan sin od Dušana Vukčevića, bivšeg košarkaša klubova poput Crvene zvezde, Olimpijakosa, Reala, Virtusa, Olimpije Milano i Montepaskija iz Sijene. Zanimljivo je da se Vukčević rodio upravo u Sijeni.

Vukčević zapravo može da igra za reprezentacije Srbije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Španije, Italije i Švedske. Sve to zbog porekla roditelja i zemalja u kojima je živeo.

Interesantan je podatak da je Vukčević u Real Madridu mogao da "uči" košarku od brojnih legendi, pa tako i od Felipea Rejesa sa kojim je posebno bio blizak. Zamislite samo kakve je sve "finte" mogao Rejes da proda mladom Tristanu.

Nažalost ovih dana može da bude važna informacija i da je Vukčević već preležao koronavirus. Real Madrid je to objavio početkom ove godine. Vodeći se nekom logikom, trebalo bi da bude imun na virus neko vreme, mada se sa tim nikada ne zna.

Pablo Laso je prethodnih par godina pokazao veliko poverenje prema Vukčeviću, a za njega nije bilo iznenađenje kada je Tristan sredio Barsu.

- Nisam iznenađen sa onim kako su odigrali Tristan i Garuba. Zato što ih gledam već jako dugo. Proveo sam mnogo sati sa njima. Veličina našeg kluba je da imamo ljude koji su sposobni da rastu svakoga dana i da budu spremni da igraju za prvi tim. Imamo puno poverenje u njih jer su to momci koji su dugo radili da bi došli do ovog nivoa - objasnio je tada Laso.

 

 

Vukčević je ove sezone odigrao devet utakmica u Evroligi. Najviše je igrao protiv CSKA (11 minuta, šest poena, dva skoka), a najefikasnija partija bila mu je protiv Žalgirisa kada je zabeležio sedam poena i tri skoka.

Na toj utakmici zabeležio je brutalno zakucavanje. Nadaju se navijači Partizana da će 18-godišnji Tristan nastaviti takvim ritmom i u Partizanu. 

Jasno je da je mlad, da tek treba da stasa kao igrač, da će za to biti potrebno vreme, ali je najjasnije da Vukčević poseduje veliki talenat za igru na pozicijama četiri i pet.

Sada su on i Željko Obradović na potezu...

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike