Krka na svom terenu ume da bude neugodan protivnik, ali Partizan mora da prekine niz poraza

27.01.2022

10:56

0

Crno beli u petak gostuju u Novom Mestu

Krka na svom terenu ume da bude neugodan protivnik, ali Partizan mora da prekine niz poraza
Smailagić i Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nakon turbulentnog puta u Ankaru i gostovanja Turk Telekomu, vraćaju se jugoslovenskim izazovima, te su već otputovali u Sloveniju, gde ih i u 18. kolu AdmiralBet ABA lige, u petak od 17 sati čeka duel sa ekipom Krke.

Nakon što su sinoć zbog novog kašnjenja letova u Turskoj, sleteli oko 22:30 u Beograd iz Istanbula, već u 7:30 su ponovo bili u avionu.

Danas ih očekuje i trening u dvorani "Leon Štukelj", a po dolasku u Sloveniju, trener Partizana, Željko Obradović je izjavio: 

- Očekuje nas duel sa Krkom koja naročito na svom terenu ume da bude jako neugodan protivnik. I ove sezone su pokazali da zaslužuju svako poštovanje i mi u sutrašnju utakmicu moramo ući što je moguće bolje pripremljeni. Kako fizički tako i glavom. Iza nas je utakmica u Evrokupu i situacija koju smo imali sa letovima u odlasku i dolasku iz Turske. Ona nam sigurno neće pomoći kada je svežina ekipe u pitanju, ali nemamo vremena da o tome razmišljamo. Već smo stigli u Novo Mesto i  moramo da sav fokus prebacimo na teren i termin u petak od 17 časova - istakao je Obradović

 

 

U prvom ovosezonskom meču protiv Krke, crno-beli su u Beogradu slavili sa ubedljivih 92:45, ali centar crno-belih Alen Smailagić sutra očekuje drugačiju utakmicu. 

- Krka igra veoma dobro na domaćem terenu i nikome u ligi nije bilo lako da ih tamo pobedi. Igraju čvrsto u odbrani, dok im se u napadu puno toga vrti oko iskusnog Stipčevića. Verujem da će nam biti daleko teže nego u toj prvoj utakmici koju smo igrali u Beogradu. Mi ćemo danas i sutra uraditi sve da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sutra na terenu damo svoj maksimum - istakao je Smailagić

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike