Srbin podigao sve na noge: Publika u Bruklinu skandirala Jokiću "MVP, MVP"

27.01.2022

06:48

1

Autor: 24sedam

Srbin podigao sve na noge: Publika u Bruklinu skandirala Jokiću "MVP, MVP"
jokic1 - Copyright Tanjug/AP

Vremešni Lamarkus Oldridž nije mogao da se nosi sa Nikolom Jokićem u pobedi Denvera nad Bruklinom 124:118 što je svakako pojačavalo utisak o savršenoj partiji srpskog centra u gostućoj dvorani, pa su čak i protivnički navijači morali da pozdrave neke njegove poteze.

Prema pisanju novinara "Bličer riporta" Endija Bejlija čak se i u Bruklinu sinoć skandiralo Srbinu "MVP, MVP", tako da se više ne može pričati samo o navijačima Denvera kao jedinom iskrenom Jokićevom uporištu, već su i pristalice drugih ekipa počele da shvataju da tihi Somborac menja istoriju ove igre.

 

 

Jokić je za 35 minuta na parketu šutirao iz igre 8/13, od čega bez greške iza linije za tri poena - 2/2 i sa slobodnih bacanja 8/8. U poslednjoj četvrtini kada se utakmica lomila bio je ključan i kao poenter i asistent u napadu, jer je akcije završavao sam ili je proigravao i svojim kretnjama otvarao prostor za koševe Riverus, Gordonu i Morisu.

Ovaj kvartet je u odlučujućoj deonici postigao sam 28 poena (Rivers 11, Jokić 9, Gordon 6, Moris 2), a utakmica je definitivno dobijena u poslednjih 90 sekundi kada je Jokić sa četiri uzastopna bacanja odveo goste na nedostižnih 122:114.

Tanjug/AP
 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike