Srpkinje igraju za evropsku vizu

13.11.2020

15:42 >> 15:44

0

Autor: M. R.

Izabranice Marine Maljković će u subotu protiv Turske tražiti četvrtu pobedu u kvalifikacijama za EP

Srpkinje igraju za evropsku vizu
Copyright MN Press

Drugi ispit u Istanbulu košarkašice Srbije imaju u subotu od 16.00. Rival je domaća selekcija, koju su naše devojke već pobedile na startu kvalifikacija pre godinu dana i to baš simbolično – 14. novembra (59:56). Sada igraju na njihovom terenu, ali se nadaju istom ishodu.

Srpkinje su juče u “mehuru” savladale Litvaniju 82:71 i trenutno su prve na tabeli sa tri pobede iz tri kola. Četvrta bi značila i plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, iako imaju još jedan “prozor” da odigraju u februaru (protivnici Albanija i Litvanija).

– To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi – kaže selektor Marina Maljković. – Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile. S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas. Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno… Dobro se znamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo.

Pročitajte još – Maljkovićeva: Košarka nije bila lepa za oko, ali ostvarile smo naš cilj

Zna iskusna Sonja Vasić koliko je za Srbiju bitan duel u dvorani „Ahmet Džomert“ i koliko može da donese.

– Definitivno će biti mnogo teže nego protiv Litvanije, nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške – kaže Sonja. – Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, u subotu nećemo imati… Ulog je ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo i zato ćemo sve morati da budemo sto posto spremne i koncentrisane.

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova. Srbija je prva u grupi E sa skorom 3-0, Litvanija je iza sa 1-2, Turska je polovična 1-1, a Albanija, koja nije ni doputovala u Tursku – poslednja 0-2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike