Iz "balona" u Turskoj po vizu za EP

10.11.2020

13:02 >> 13:04

0

Autor: D. B.

Košarkašice Srbije očekuju mečevi protiv Litvanije i Turske na turniru u Istanbulu

Iz "balona" u Turskoj po vizu za EP
Copyright Promo/KSS

Košarkašice Srbije krenule su put Istanbula, gde ih od četvrtka očekuje nadmetanje u “balonu” sa nacionalnim timovima Litvanije i Turske u okviru kvalifikacija za EP sledećeg leta. Selektorka Marina Maljković na put je povela 14 igračica: Anderson, Bruks, Vasić, Zec, Jovanović, Krnjić, Milić, Nogić, Stanaćev, Stanković, Turudić, Crvendakić, Čađo i Škorić.

– Malo nam je čudna cela situacija u kojoj se nalazimo, mislim da to utiče na nas koje smo obično navikle da smo možda i preterano vesele i opuštene. Oseća se da je obazrivost na nivou. Imamo dve bitne utakmice i veliki zadatak da pokušamo da se u ovom ciklusu već kvalifikujemo na EP. Nadam se da ćemo to i odraditi i onda će sve dobiti svoj smisao – objasnila je Sonja Vasić.

Pročitajte još: Marina Maljković objasnila zbog čega je Amerikanka novi plejmejker Srbije

Što se tiče mečeva protiv Litvanki i Turkinja, Vasićeva je precizna:

– Mislim da će obe utakmice biti dosta teške. Realno, više nego ikada će biti otežano da išta uspemo da postignemo na treninzima i da uradimo posao koji obično radimo na pripremama, tako da ćemo dosta zavisiti od forme i stanja igračica. Svi znamo da jako mali broj klubova i liga koje se uopšte igraju, tako da je i to dodatna otežavajuća okolnost. Tursku smo videli u Beogradu i tu utakmicu smo jedva pobedile, što znači da će tamo biti još teže. Sa druge strane, Litvanija uvek ima dobru ekipu. Imamo težak zadatak, ali svima nam je cilj da se plasman na  EP obezbedi u Istanbulu – rekla je  Sonja Vasić.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu 59:56 i Albanije u Draču 139:34. Do kraja kvalifikacije, početkom februara Srbija treba da dočeka Albaniju i Litvaniju. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KSS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike