Ni Obradoviću nije jasno: Ne znam zašto smo tako igrali, falilo je želje, htenja i koncentracije

15.01.2022

21:14

0

Trener Partizana izričit - igrači to moraju da prihvate

Ni Obradoviću nije jasno: Ne znam zašto smo tako igrali, falilo je želje, htenja i koncentracije
partizan_-_buducnost__79920 - Copyright MN Press

Partizan je večeras dugo bio u zaostatku protiv debitanta u AdmiralBet ABA ligi, Studentskog centra, ali je tek u finišu meča odigrao kako treba i na kraju slavio.

Rezultat je bio veći nego što je stanje na terenu to pokazivalo. Trener Beograđana Željko Obradović nije imao previše razloga za zadovoljstvo, pre svega zbog želje i htenja svog tima.

- Pre svega da čestitam protivniku, mislim da su igrali izvanrednu i na kraju se završi sa 10 razlike iako su oni veći deo meča vodili. Uspeli smo da odigramo najbolje poslednjih par minuta i zato smo dobili. Nismo igrali sa mnogo energije, nije bilo ni želje ni koncentracije u našoj igri večeras. Dokaz tome je neverovatan broj ofanzivnih skokova rivala. I meni što je važnije kao treneru jeste da su one ničije lopte su uvek bile njihove, to pokazuje njihovu želju. Ne znam zašto smo tako igrali, možda je došlo do zamora. Imaćemo sada dva meča, prvo u utorak, pa četvrtak. Ali, to je program takav kakav je i da shvate svi igrači da moramo da budemo pravi tim.

Ovo je bila jedina utakmica 16. kola koja se igrala, jer su sve ostale odložene zbog koronavirusa.

- Mi imamo tu 'sreću' da tako kažem, da je više ljudi iz stručnog štaba zaraženo nego igrača. Moraju da ispoštuju taj režim. Igrači koji su ostali u Beogradu, Zagorac i Dangubić, su se testirali i dobili su negativne testove. Miletić je i dalje pozitivan, ostali su zdravo i dobro. Mi se testiramo na svaka dva dana. Ovo je vreme takvo kakvo je. Imali smo sreću da nemamo mnogo takvih igrača i to nam je omogućilo da treniramo i igramo. Imam želju da se svi vrate u normalan ritam, da se svi oporave, pričam o svim timovima i u Evrokupu i da se ABA liga nastavi. Svima želim da se što pre vrate i da se sve nastavi normalnim tokom.

Jedan od novinara primetio je da su Partizan, Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija skoro sigurno u plej-ofu, ali je Obradović kazao da ne gleda stvari na taj način.

- Ne znam. Ne razmišljam tako. Najbolja stvar je uvek gledati sebe, ići iz utakmice u utakmicu. Ovaj meč je primer da svakog treba respektovati. Derbi je igrao dosta dobro tokom sezone, i protiv nas u Beogradu je igrao dobro. Ima još dobro da se igra. Moguće je u ovom trenutku tako izgleda, ali ne verujem da postoji bilo koji tim koji nema ambiciju da uđe u plej-of, koji je takav kakav je sa šest ekipa.

Večeras u sastavu nije bilo Rodiona Kuruca...

- On je ostao u hotelu. Jutros kada smo ustali imao je nešto malo povišenu temperaturu i osećao se generalno loše. Popodne je bio bolje, ja sam odlučio da je bolje da ne igra. Preležao je koronu pre par meseci, testirao se pre dva dana, bio je negativan. Nisam hteo da rizikujem i da ga koristim u takvom stanju. Mislim da može da nam pomogne mnogo u sledećim utakmicama. Izolovan je u hotelskoj sobi.

Meč u Morači odigran je bez prisustva publike zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori. Partizanu sledi minimum još jedno gostovanje u Podgorici.

- Za košarku nema ništa bolje nego da bude puna dvorana. Ja sam se uvek osećao izvanredno u Podgorici, ovde imam mnogo prijatelja. Nadam se da će protiv Budućnosti biti puna hala. - rekao je Željko Obradović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike