Zvezda namučila Real, ali ostala praznih šaka

13.11.2020

19:55 >> 20:33

0

Autor: M. Rogač

Crveno-beli poraženi u osmom kolu Evrolige

Zvezda namučila Real, ali ostala praznih šaka
Copyright MN Press

Srušili su ove sezone košarkaši Crvene zvezde u Beogradu Baskoniju i CSKA. Želeli su nešto slično da režiraju i protiv Real Madrida, bili su na dobrom putu, ali nisu uspeli. Jedno dobro poluvreme nije bilo dovoljno protiv ekipe Pabla Lasa, pa bodovi odlaze u Madrid – 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14).

Beograđani sada imaju učinak 3-5, dok su Madriđani posle osmog kola Evrolige polovični 4-4.

Pročitajte još – Lazić pred Real: Znamo ko su, ali imamo naše adute

Pobeda protiv Asvela samo dva dana ranije dala je crveno-belima određenu dozu samopouzdanja, pa su meč sa Realom otvorili baš kako su mogli da požele. Glavne uloge ponovo su preuzeli isti igrači kao i u Lionu – Džordan Lojd i Kori Volden. Sa druge strane protivnici nisu na startu bili precizni iz daljine, pa je Zvezda koristila njihove greške i gradila vođstvo – 16:5, a ubrzo i 21:8. Nalet je prekinut kada je tehničku grešku dobio trener Saša Obradović, posle čega je Real najavio buđenje…

Zna se kome u madridskom timu ide lopta kad je teško. Iskusni Džejsi Kerol, baš kao i na njihovom prethodnom meču u domaćem prvenstvu, preuzeo je odgovornost, pogađao bez greške i vratio ih na jednocifreni zaostatak. Iako je tandem Lojd – Volden nastavio da pogađa, ekipa iz Madrida je popravila šut iz daljine i na pauzu otišla sa minusom od samo šest poena (42:36).

Mnogo ozbiljniji su izašli na teren igrači španskog tima posle pauze i potpuno srušili ono što je Zvezda gradila u prvih 20 minuta. Dugo su domaći bili na samo četiri postignuta poena u trećoj deonici… Nemo su posmatrali rivale koji su pogađali sa svih strana. Najraspoloženiji je bio Rendolf, ali su ga dobro pratili Kampaco i Ljulj. Postigli su u trećoj četvrtini Madriđani 23 poena, a crveno-beli 11, od čega je pet bilo delo Lojda koji nije dao da se protivnik potpuno odlepi… Pred odlučujuću četvrtinu Real je vodio šest razlike (59:53).

Poslednji period je počeo poenima Lojda i Davidovca, koji su naterali trenera Pabla Lasa da traži tajm-aut. Ponovo je Zvezda ličila na ekipu sa početka meča, pa je stiglo i vođstvo u 35. minutu – 65:64. Međutim, odgovor je stigao od Tompkinsa sa dve vezane trojke. Real je vodio pet razlike, a igrači Zvezde gubili lopte, promašivali važne šuteve i tako samo udaljavali sebe od pobede. Na kraju su morali da pruže ruku i čestitaju boljem rivalu.

Posle ovog meča samo se nastavlja žestok tempo košarkaša Zvezde. U nedelju igraju protiv Splita u Beogradu, a onda imaju dupli program u Evroligi – 18. novembra susret sa Olimpijom u Milanu (ukoliko se oporave od korone), dva dana kasnije gostovanje Barseloni. Pa onda 23. novembra prvi večiti derbi ove sezone u ABA ligi čiji će domaćin biti Partizan…

CRVENA ZVEZDA: Ročesti, O’Brajant 7 (8sk), Hol 2 (4-0 za tri), Volden 16 (6-2 za tri), Lojd 22 (7-3 za tri), Davidovac 6, Lazić, Rit 4, Dobrić, Jagodić Kuridža (7-o za dva), Kuzmić 6, Teri 4 (5sk).

REAL MADRID: Rendolf 13, Fernandez 6, Abalde 3 (6as, 4sk), Kampaco 8 (9-1 za tri, 5as), Dek 3, Garuba 4, Kerol 9, Tavares 4 (6sk), Ljulj 9, Tompkins 14 (6sk), Laprovitola, Alosen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike