Lazić pred Real: Znamo ko su, ali imamo naše adute

12.11.2020

13:27 >> 16:55

0

Autor: M. R.

Očekivanja iz tabora Zvezde pred meč sa Madriđanima u Beogradu

Lazić pred Real: Znamo ko su, ali imamo naše adute
Copyright MN Press

Maratonsko trčanje košarkaša Zvezde se nastavlja. Samo što su danas stigli u Beograd iz Liona, gde su upisali bitnu pobedu protiv Asvela, već sutra ih čeka novi duel u Evroligi sa Real Madridom. Utakmica 8. kola se igra u hali “Aleksandar Nikolić” od 19.00.

Zvezda i Real trenutno imaju isti učinak od tri pobede i četiri poraza na deobi desetog mesta. U Evroligi su se do sada sastali devet puta, a šest utakmica je završeno pobedom Madriđana. Real je sezonu u evropskom takmičenju otvorio sa dva poraza…

– Utakmica sa Real Madridom sada će biti potpuno drugačija nego da se igrala na samom startu sezone, kada su oni bili bez te dodatne energije. Mogu da dođu do koša na više načina i sa više pozicija. Za takvu ekipu koja ima ogroman kvalitet, potrebno je da odigrate savršenu utakmicu kako bi ih iznenadili. Nakon pobede u Lionu imamo dobro raspoloženje, ali moramo da budemo jako pametni u ovoj utakmici – rekao je trener Saša Obradović.

Kapiten ekipe Branko Lazić konstatuje da nemaju mnogo vremena da pripreme ovaj susret na pravi način.

– Zna se šta je Real iz Madrida i sa kakvim kvalitetom raspolaže. Nisu mnogo promenili tim, ali osim velikog kvaliteta njihov adut u ovoj sezoni im je i to što su uigrani i odlično se poznaju. Zna se ko šta radi, igraju timski, a o kvalitetu tima u kome svako može da postigne mnogo poena i to na vrlo raznovrsne načine, ne treba ni govoriti. Međutim, i mi imamo naših aduta, odigrali smo odličnu utakmicu u Lionu, i ako odigramo meč bez previše grešaka i čvrsto, imaćemo našu šansu.

Crveno-beli posle Reala imaju meč sa Splitom u ABA ligi, koji se igra u Beogradu u nedelju od 19.00. Posle toga imaju dupli nedeljni program u Evroligi  – gostovanje Olimpiji u Milanu (18. novembar) ako domaći budu imali ekipu zbog problema sa kovidom-19, pa Barseloni 20. novembra. Tri dana kasnije igra se prvi večiti derbi, a domaćin je ekipa Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike