Zvezda pala u poslednjoj četvrtini, Real slavio u Beogradu

13.11.2020

17:30 >> 20:33

0

Crveno-beli izgubili od španskog tima

Zvezda pala u poslednjoj četvrtini, Real slavio u Beogradu
Copyright MN Press

Nije Crvena zvezda uspela da sruši “kralja” u Beogradu. Bili su blizu toga, vodili su na poluvremenu, stigli do prednosti i na četiri minuta pre kraja, ali nisu slavili.

Zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj deonici, agresivnoj odbrani i iskustvu je Real uspeo da pobeid – 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14).

Pročitajte još: Lojd: Da nisam košarkaš bio bih…

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Lojd (22, 3as) i Volden (16), dok su se kod Madriđana istakli Tompkins (14, 6sk) i Rendolf (13, 6sk)

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – REAL SLAVIO

Sudije su pustile agresivnu igru. Kontakti na obe strane terena, pištaljke se ne čuju. Volden je ostao sam na šutu za tri, promašio je, Teri je uhvatio loptu, ali je nije zadržao. Real je došao do prilike da stavi tačku. Lojd je proteestovao zbog toga što nije dobio faul u prodoru. Ulsedila je tehnička greška. Madriđani su pametno čuvali loptu, Zvezda je morala da napravi tri faula da bi ušla u bonus. Lazić je poslao Kampaca na liniju penala. Kampaco promašuje drugo, Volden poentira posle prodora. Brz faul na Ljulju koji ne greši (67:73). Obradović koristi tajm-aut. Nije Zvezda uspela da poentira. Real je slavio (67:73).

39′ – DRAMA U BEOGRADU

Lojd je tražio kontakt u šutu za tri, sudije opet ne sviraju ništa. Zvezda je uspela da se odbrani i da na 68 sekundi pre kraja zadrži zaostatak od svega pet poena (65:70).

38′ – ZVEZDA GUBI LOPTE PRELAKO

Agresivna odbrana na Lojdu, sudije ne sviraju ništa. O’Brajant gubi loptu, a Kampaco smiruje napad. Tompkins promašuje treću trojku, ali Volden gubi loptu.

37′ – DVE TROJKE TOMPKINSA

Po povratku na parket Tompkins daje dve trojke, Obradović traži minut odmora (65:70).

36′ – LOJD RASPOLOŽEN, VOLDEN ZA PREDNOST

Tavares hvata loptu posle promašaja i vraća je u koš. Lojd improvizuje, Teri prati i pogađa. Lazić uspeva da iznudi faul u napadu, a lOjd sjajno pogađa posle prodora (63:64). Sjajna odbrana crveno-belih, Volden pogađa u kontri i donosi prednost (65:64). Laso opet traži tajm-aut.

34′ – PRODOR VOLDENA

Rit promašuje trojku, Ljulj sa osam metara šutira i ne pogađa, a Volden pronalazi put od koša iz prodora (59:62).

33′ – FERNANDEZ!

Napad je isticao, Davidovac je uzeo loptu, nije paničio, strpljivo je išao na prodor i pogodio pored Rendolfa, Laso reaguje sa klupe minutom odmora (57:59). Poslednje sekunde, Rudi Fernandez sa jedne noge, pod odličnom odbranom, pogađa trojku (57:62).

32′ – NEVEROVATNI LOJD

Lojd je ukrao loptu, pa maestralnim potezom iza leđa provukao loptu i pogodio u kontri. Lojd je hteo u kontri da pogodi, nije uspeo da realizuje trojku (55:59).

30′ – ABALDE UZ ZVUK SIRENE

Davidovac nagrađuje sebe za dobru odbranu i skok, pa pogađa u napadu. Poslednji napad u deonici je imao Real, Abalde je pogodio trojku uz zvuk sirene (53:59).

29′ – TREĆA LIČNA LOJDA

Lojd sprečava lake poene faulom. To m uje treća lična. Ljulj poentira. Kuridža promašuje dva zicera na obruču, a Davidovac faulira Kampaca, a Kuridža izlazi iz igre (51:56).

28′ – DAVIDOVAC I LOJD

Dobri potezi Davidovca u odbrani, Tavares pravi treću ličnu, a Lojd pogađa u prodoru pored sjajnog centra. Laso ga vadi iz igre. Odličan potez Davidovca ponovo, Ljulj faulom sprečava kontru, a Lojd daje trojku i vraća Zvezdu u igru (51:54).

27′ – REAL PRAVI RAZLIKU

Zvezda ima muke u napadu, Tavares je “zaključao” reket, a Rendolf to nagrađuje trojkom (46:54).

25′ – LJULJ PRIMORAO OBRADOVIĆA DA REAGUJE

O’Brajant koristi snagu i poentira u reketu. Volden menja Hola. O’Brajant promašuje, Ljulj ostaje sam, daje trojku i tera Obradovića da traži minut odmora (46:51).

24′ – KAMPACO ZA PREDNOST

Lazić je presekao dodavanje, nije uspeo da zadrži loptu, a sudije su dale ceo posed Realu zbog toga, protestovali su crveno-beli, bez uspeha. Kampaco je pogodio za tri, osma trojka Reala (46:44).

22′ – REAL SE U POTPUNOSTI VRATIO

Kampaco donosi prednost Realu, ali dobra igra dva na dva Zvezde, izvukli su Tavaresa, a Kuzmić je ostao sam i zakucao (44:43).

21′ – MUKE SA TAVARESOM

Povratak Tavaresa u petorku Reala je doneo velike probleme Zvezdi. Njegovo zakucavanje  za seriju 5:0 (42:41).

20+’ – OBRADOVIĆ I LASO

Treneri dveju ekipa su imali šta da kažu u pauzi.

– Kaznili su svaku našu grešku na obe strane terena. Jedina dobra stvar je što je zaostatak samo od šest poena. Imali su kontrolu meča, moramo da budemo mnogo bolji – rekao je Laso.

Slično mišljenje imao je i strateg Zvezde.

– Kaznili su svaku našu grešku na obe strane terena. Jedina dobra stvar je što je zaostatak samo od šest poena. Imali su kontrolu meča, moramo da budemo mnogo bolji – poručio je Obradović.

20+’ – LOJD: PAMETNIJE

Najbolji igrač Zvezde Džordan Lojd je imao šta da kaže u poluvremenu.

– Moramo da budemo pametniji, da ne gubimo lopte i da uvećamo prednost – rekao je Lojd.

20′ – PREDNOST ZVEZDE NA PAUZI

Kuridža blokira Rendolfa, pa O’Brajant greši, prebrzo ide u napad i gubi loptu. Kampaco promašuje ceo obruč, a Garuba stiže da izblokira Kuridžu na poslednjem šutu. Zvezda ima šest poena prednsoti na pauzi (42:36).

19′ – NADMUDRIVANJE KAMPACA I VOLDENA

Kampaco je bio previše agresivan i častio Voldena sa dva penala. Odmah zatim Volden pravi faul, pa tako “razmenjuju” poene sa penala. Davidovac ispravlja promašaj O’Brajanta (42:36).

18′ – GREŠKE U SERIJAMA

Teri ne uspeva da zakuca. Fernandez ostaje sam na šutu za tri i pogađa, Obradović reaguje tajm-autom (38:30). Greše i jedni i drugi. Prvo Laprovitola šalje pas na klupu Relaa, pa se Lojd nije razumeo sa Kuridžom. Garuba pogađa pod faulom Kuridže. Promašuje dodatno bacanje, ali Rendolf hvata loptu pored Terija ,a Kampaco poentira u svom stilu (38:34).

17′ – ABALDE PROMAŠIO ZAKUCAVANJE

O’Brajant uspeva da iznudi faul Garube, polovičan je sa penala. Igra Zvezda dobru odbranu, pa onda pravi grešku, Abalde ostaje sam, išao je na zakucavanje i promašio. Voldne promašuje trojku uz zvuk sirene. Rendolf pravi faul u napadu.

15′- DVOCIFRENA PREDNOST ZVEZDE

Promašuju i jedni i drugi. Lojd ne daje otvorenu trojku, ali je Rit fauliran u reketu. Duop daje oba penala. O’Brajant koristi snagu u reketu i donosi Zvezdi dvocifrenu prednost (37:27).

13′ – MADRIĐANI U BONUSU

Ponovo, baš kao u prvoj četvrtini, Real brzo ulazi u bonus. Volden daje oba slobodna bacanja. Dek pogađa pod faulom Hola i realizuje dodatni penal. Kuridža ne uspeva da poentira preko Garube (33:27).

12′ – FAULOVI REALA

Lojd ekspresno uzvraća i pogađa za tri. Kerol pravi faul u napadu na Davidovcu, to mu je druga lična. Laprovitola faulira Voldena na polovini terena, Laso je nezadovoljan. O’Brajant ne pogađa trojku. Kerol konačno promašuje za tri (31:24).

11′ – MAJSTORIJA LOJDA

Kretao se Lojd sve vreme. Davidovac je to pratio, dodao mu loptu, a Džordan pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje (29:21). Kerol daje novu trojku (29:24).

10′ – TROJKA VOLDENA ZA KRAJ PRVE DEONICE

Kerol kažnjava grešku Ročestija, a Tejlor potom ne pogađa iz prodora. Sjajan potez Voldena u odbrani koji je doneo Zvezdi poslednji napad u četvrtini. Vratio se Lojd u igru. Odlična akcija, Lojd kreće na prodor, ostavlja za Kuridžu koji pronalazi usamljenog Voldena koji daje trojku (24:19).

9′ – REAL SE VRATIO

O’Brajant promašuje šut preko ruke. Tompkins daje trojku i vraća Real u potpunosti u igru (21:19).  O’Brajant je otišao na poziciju centra i odmah pogodio preko Tompkinsa.

8′ – TEHNIČKA OBRADOVIĆU

Sudije pokazuju da je Davidovac napravio faul pod košem, Obradović protestuje i dobija tehničku. Kerol koristi poklon, a Garuba zatim daje oba penala. Davidovac promašuje iz teške pozicije, Kerol ostaje sam i daje trojku (21:16).

7′ – TERI DOBAR, HRISTODULU U GLAVNOJ ULOZI

Promašaji Reala u seriji, Teri je odličan u skoku, pogađa pod faulom, ali ne daje dodatno slobodno bacanje. Tompkins poentira u reketu. Volden kreće u kontru, Hristodulu svira faul u napadu, pa upozorava Obradovića da ne protestuje, jer će dobiti tehničku. Ušao je Ročesti umesto Lojda (21:10).

6′ – OBRADOVIĆ MENJA ČETVORICU

Na tajm-autu je Obradoivć uveo Voldena, Davidovca, O’Brajanta i Terija, ostao je samo Lojd u igri. Upravo Lojd daje trojku preko ruke Ljulja sa velike udaljenosti. Rendolf uzvraća (16:8). Volden promašuje za tri, O’Brajant hvata loptu, vraća Lojdu koji pronalazi Voldena koji se ispravlja (19:8).

5′ – LOJD U SERIJI

Ljulj promašuej za tri, ali lopta ostaje u posedu Reala, Tompkins daje trojku, brz napad Zvezde i laki poeni za Lojda (8:5). Posle novog promašaja Reala Lojd pogađa za tri, pet poena u nizu za njega (11:5). Hol pogađa sa poludistance, Laso traži minut odmora (13:5).

3′ – SJAJAN POTEZ RITA

Rendolf faulira Rita i uvodi svoj tim u bonus. Kuzmić promašuje, Hol krade loptu, sudija Hristodolu svira faul, pa pokazuje plejmejkeru Zvezde da se smiri sa protestima. Rit zatim dolazi do poena (6:2).

2′ – DVE LIČNE ZA TAVARESA

Dobra vest za Zvezdu. Tavares je zaradio dve lične na samom startu meča, ušao je Tompkins. Kuzmić odmah to koristi za poene u reketu (4:2).

1′ – KUZMIĆ PRVI DO POENA

Lojd je krenuo na prodor, ostavio je za Kuzmića, Tavares ga je faulirao, pogodio je oba slboodna bacanja. Lojd je potom ukrao loptu, Ljulj ga je faulirao, Obradović je tražio nesportsku ličnu, sudije nisu reagovale. Kampaco je ukrao loptu Holu, a Rendolf poentirao (2:2).  Zvezda je na ovom meču postavila i fotografije koje su slali navijači, pa će tako igrači imati podršku sa tribina na neki način.

MN Press

18:56′ – STARTNA PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Hol, Lazić, Lojd, Rit, Kuzmić

18:41′ – POSEBNA PORUKA

Dobili su košarkaši Zvezde posebnu poruku uoči meča.

18:33′ – SPREMNI ZA MEČ

Iz Zvezde su poručili da su spremni za večerašnji duel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike