Partizan je od početka igrao ozbiljno, Obradović je zadovoljan ubedljivim trijumfom, ali ističe veliki problem evropske košarke!

12.01.2022

21:30

0

Oba tima su bila oslabljena, trener crno-belih nema (mnogo) razloga za nezadovoljstvo

Partizan je od početka igrao ozbiljno, Obradović je zadovoljan ubedljivim trijumfom, ali ističe veliki problem evropske košarke!
kkpart-trento-109 - Copyright MN Press

Posle Zadra i Splita, Partizan je na početku 2022. godine pobedio i Trento i tako je nastavio pobednički niz i u Evrokupu. 

Crno-beli se nisu suštinski ni oznojili, a uspeli su da upišu vrlo ubedljivu pobedu u Evrokupu kojom će dodatno podići raspoloženje i samopouzdanje. 

Željko Obradović je posle meča i trijumfa od 97:65 istakao da je zadovoljan partijom svojih izabranika. 

- Korona je, došli su bez važnih igrača. Nadam se da su svi zdravi. Igrali smo ozbiljno od početka. Problem je sa koronom veliki, odlaže se mnogo utakmice. U Evroligi, u Evrokupu, nije lako. Imamo dobar kontinuitet treninga i zato igramo ovako. Imali smo i po dan slobodno i to se odrazilo na dobre igre. Nadam se da ćemo imati Aleksu na treningu. Videćemo kakvi ćebiti ostala trojica. Dangubić je i dalje pozitivan – rekao je Obradović. 

A čime Obradović nije bio zadovoljan? 

- Otprilike je minutaža bila raspoređena. To je najlepše što treneru može da se dogodi, da svi uživaju igrajući košarku. Ima tu stvari, znaju igrači, pričali smo na poluvremenu. To ide na deo posla koji nas čeka – to je gledanje videa i detalja. Već znaju i ima nekih stvari koje mogu da budu bolje. Pokušavamo da igramo brže, na tome insistiramo – rekao je Obradović. 

Protiv Hamburga u Pioniru? 

- Jeste, sa ovom utakmicom se selimo u Pionir. E sada da li do početka aprila. To je ogroman period. Tako je kako je. Uz to i Crvena zvezda ima treninge, zaostale utakmice. Sve to iziskuje vrstu dogovora. Pionir nije nepoznat, igrali smo tamo. Selimo se u celosti u Pionir – rekao je Obradović. 

Emanuele Molin, trener Trenta, istakao je da su crno-beli zasluženo trijumfovali. 

- Teška noć za nas. Igrali smo bez tri stranca, mučili smo se sa intenzitetom Partizana na početku. Kasnije smo dobili malo samopouzdanje, počeli bolje da pogađamo i da delimo loptu. Na kraju sam malo razočaran jer je moj tim u poslednjim minutima prosuo ono što je uradio. Bili smo prazni. Teško je igrati u ovakvom stanju. Partizan je igrao sa fokusom i zasluženo je pobedio ovakvom velikom razlikom – rekao je Molin. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike