Umalo tuča bivšeg asa Partizana i momka koji je oduševio Srbiju: Razdvajali ih saigrači i treneri (VIDEO)

27.12.2021

20:11

0

Baš ružan incident koji je svima promakao

Umalo tuča bivšeg asa Partizana i momka koji je oduševio Srbiju: Razdvajali ih saigrači i treneri (VIDEO)
profimedia-0646301011 - Copyright Profimedia

Filadelfija je u derbiju Istočne konferencije NBA prilično lako pobedila Vašington, ali su meč ipak obeležila dva incidenta. Prvi je košakanje Džoela Embida i Monreza Harela, ali je drugi ipak mnogo ružniji, jer su se tu posvađali saigrači - bivši umešani bivši as Partizana i momak koji je prošlog leta oduševio celu Srbiju. 

U pitanju su Davis Bertans i Deni Avdija. Do koškanja je došlo pred kraj meča, posle loše komunikacije u napadu Vašingtona. Letonac je optužio Izraelca da nije odigrao kako treba tokom tajm-auta. Ovaj mu nije ostao dužan, tako da su igrači morali da ih razdvajaju, da ne dođe do tuče. 

Sve se desilo na oko četiri minuta pre kraja meča, kada je Filadelfija ubedljivo vodila. Bertans se iznervirao jer je Avdija krenuo da se spusti pod koš, umesto da stane u blok. Letonac je tako morao da šutira daleku trojku iz nezgodnog položaja i, naravno, bacio je “ciglu”. 

Odmah je usledio tajm-aut, a Bertans je optužio Avdiju da pokazuje nedostatak želje, uneo mu se u lice, što je podiglo strasti. Krenulo je žestoko, a jedan od pomoćnih trenera je odaljio Avdiju, koji je bio vidno iznerviran. 

Videćemo da li će ovo ujediniti tim u narednom meču, koji je na programu u noći između utorka i srede. 

Inače, mladi Izraelac je sin Zufera Avdije, legende Crvene zvezde, koji je sa reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 1982. godine. 

Zufer je košarkašku karijeru završio u Izraelu, uzeo tamošnje državljanstvo i tamo dobio sina. Deni je draftovan 2020. godine. Na predstavljanju posle drafta, javno je rekao “moj otac je rođen na Kosovu, u Srbiji”, posle čega je istog časa postao heroj u državi njegovog oca. 

Bertans je sa Partizanom osvojio tri titule prvaka Srbije, Kup Srbije i AdmiralBet ABA ligu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike