Koliko je rukometašica Srbije bilo pozitivno, ko je sve u izolaciji i šta će biti sa utakmicom protiv Holandije

04.12.2020

14:51 >> 15:27

0

Autor: D. B.

Još loših vesti stiže iz Koldinga

Koliko je rukometašica Srbije bilo pozitivno, ko je sve u izolaciji i šta će biti sa utakmicom protiv Holandije
Copyright Profimedia

Prvi meč koji je ženska rukometna reprezentacija Srbije trebalo da odigra na Evropskom prvenstvu u Danskoj, duel protiv Holandije, je odložen, a sada stižu i detalji vezani za dešavanja sa obolelim igračica iz redova Srbije.

– Reprezentacija je boravila u karantinskim uslovima sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije od 23. novembra. Pre i tokom priprema urađena su neophodna testiranja na kovid 19. Zbog nepotpunih rezultata testiranja čitave delegacije, planirani odlazak na takmičenje prvog decembra pomeren je za treći decembar. Reprezentacija je otišla za Dansku redovnom avio linijom preko Frankfurta. Po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje. Na tom PCR testiranju su sve igračice i članovi stručnog štaba bili negativni osim Kristine Graovac – objasnili su iz RSS.

Pročitajte još: Sve o prvom EP u doba pandemije

Iz naše kuće rukometa objašnjavaju i šta se sve dogodilo tokom današnjeg dana.

– Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirani igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen od strane organizatora za tu svrhu. Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja u petak u osam časova. Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva – pojašnjavaju iz Rukometnog saveza Srbije.

Ono što je loša vest je da su testovi pokazali da u među izabranicama Ljubomira Obradovića ima još zaraženih.

– Rezultati drugog testiranja reprezentacije su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, što konsekventno povlači upućivanje u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom Jelenom Agbabom.

Utakmica Srbija – Holandija pomerena je za peti decembar (20.30 časova). Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa. Po pravilima higijenskog koncepta EHF EURO 2020, reprezentacija Srbije će biti testirana i u subotu u jutarnjim časovima. Do dobijanja negativnih rezultata na kovid 19 svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike