"Ko krši disciplinu, lično ga pakujem i vozim na aerodrom, bez obzira na to kako se zove"

19.03.2021

12:28 >> 12:46

0

Autor: D. B.

Biću rigorozan i ako vidim pokušaje da se radi u svoju korist a nauštrb reprezentacije

"Ko krši disciplinu, lično ga pakujem i vozim na aerodrom, bez obzira na to kako se zove"
Copyright MN Press

Preduslov za bilo kakav uspeh je da budu postavljena jasna pravila. Novi selektor Sribje Dragan Stojković Piksi nema dilemu da će sve ono što nije bilo dobro ranije uspeti da promeni.

Kako tvrdi, svakog igrača koji bude nadobudan lično će udaljiti iz reprezentacije.

– Recite mi samo koji su, odmah idu kući! Obećavam, ko se bude tako ponašao, odmah će sa torbom da se vrati kući. Ima puno priča, neistina, tračeva. Svi igrači koji su ovde poseduju taj patriotizam. Ne želim da verujem da oni tu kalkulišu. Danas neću da igram, a sutra hoću.

Stojković, međutim, jasno potvrđuje da je ranije bilo stvari koje nisu smele da se događaju u nacionalnom timu.

Bilo je nekih stvari koje su za analize i pametni ljudi će izvući neke zaključke. Zašto taj igrač neće da igra ovu utakmicu, da li je zaista povređen ili se čuva za klub? To ne bi smeli da rade. Po tom pitanju ću da budem vrlo rigorozan, kao i ako vidim pokušaje da se radi u svoju korist a nauštrb reprezentacije. Računam na njihovu inteligenciju i da su pametni momci koji znaju kako da se ponašaju. Nedisciplina se neće tolerisati, mogu da se zovu kako god hoće. Još ću ga sam odvesti do aerodroma. Ali opet, ne verujem baš u te priče. Videćemo kako se ko ponaša na terenu, pa ćemo diskutovati. Ne bežim od toga. Ponašanje mora da bude na nivou, zavidno.

Iako nisu označeni kao neko ko krši disciplinu, bilo je i pitanja za Stojkovića zbog čega pojedini igrači, a konkretno su spomenuti Filip Kostić i Sergej Milinkovića-Savić, ne igraju na nivou iz kubova kada obuku dres “orlova”.

Pročitajte još

– To se odnosi na sve. Nisu samo njih dvojica u pitanju, kada pogledate zaista kako igraju u klubovima… Zato su ovde. Igraju na nivou koji nas oduševljava. A u reprezentaciji, ja bar sa ove distance mislim da mogu daleko više. Mislim da su oni svesni toga. Samo treba da im neko to kaže, da im objasni, da pokaže na kraju krajeva. Ako misle da se tako prave rezultati, onda OK, onda ovde niko ne poznaje fudbala. Mislim da oni poseduju daleko više potencijala, fudbalskog znanja, ali to mora da se pokaže. Ne može da se igra dva ili tri minuta, pa da te 15 nema. Nije to nikakva kritika. Dosta igrača može mnogo više. Zato sam ovde – poručio je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike