Ko će u špic Partizana? Stanojević, izgleda, nema dilemu

04.12.2020

14:18

0

Autor: D. B.

Trener crno-belih nije dao konkretan odgovor, ali je više nego jasno ko će mu biti prinudno rešenje

Ko će u špic Partizana? Stanojević, izgleda, nema dilemu
Copyright

Partizan je konačno ušao u pravi i očekivani ritam. Pet utakmica zaredom, od čega četiri u Superligi uz jedan duel u Kupu, crno-beli su rešili u svoju korist. Sutra na stadion „Partizana“ stiže Čukarički, četvrtoplasirani tim, koji je poslednji put poražen u domaćem šampionatu sredinom oktobra.

Ono što pravi problem treneru Aleksandru Stanojeviću uoči ovog dula je činjenica je nema mnogo izbora kada je u pitanju napad. Centarfor Bajbek je i dalje van stroja, problem sa povredom ima i Lazar Marković, dok je Holender bio pozitivan na koronavirus i neće ga biti u timu.

Dakle, pred Stanojevićem je jasan izbor ili će u špnic poslati Takumu Asana kome to nije prirodno mesto ili će u vatru morati mladi Štulić, što se gotovo izvesno neće desti, makar ako čitamo između redova onoga što je dan uoči meča rekao Stanojević.

Igramo u poslednje vreme dobro. Sada nam dolazi izuzetna ekipa, stabilna i iz gornjeg dela tabele. Očekujem neizvesnu utakmicu. Problematično je kada su u isto vreme povređena tri napadača. Mi imamo veliki fond igrača i nismo u problemu kada bilo ko izostane, ali kada su u pitanju tri igrača sa istih pozicija… Možete da imate i pet ili šest igrača povređenih u isto vreme, pa da se ne oseti, ali kada su svi na istoj poziciji, e to nam je problem. Napravili smo sinergiju, a nije ni Asano isti kada igra na drugoj proziciji. Ali, preguraćemo i ovu godinu. Mladi Štulić, možda još nije spreman da izenese breme ovakve udtakmice…

Pročitajte još: Kako u Čukaričkom vide derbi meč protiv Partizana

Čini se da je to problem koji dolazi u nezgodnom momentu, posebno zbog već pomenute serije od pet uzastopnih pobeda, ali ono što raduje Stanojevića je činjenica da je odbrana stabilna i da je primljen samo jedan gol u tom periodu.

Zadovoljan sam. Bitno mi je bilo da nam protivnici nisu stvarali šanse. Stabilni smo, ne samo poslednja četvorka, već i zadnji vezini…

Kada je reč o tome da li postoji šansa da od prvog minuta protiv „brđana“ na terenu budu i Natho i Suma, ili je procena da Suma više može da pruži kao adut sa klupe, trener crno-belih otvoreno kaže.

Suma je uvek opasan. Eto tako se dogodilo da ulazi sa klupe zbog povrede. Dugo je vukao povredu, dugo nije potrčao. A da mogu zajedno da igraju, mogu. Pa mi smo derbi počeli sa njima dvojicom u postavi, što ne bismo mogli i protiv Čukaričkog. Samo je problem što nisam siguran da je spreman za veći deo utakmice.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike