Šta se dešava kada u Subotici udari Japanac na Japanca

08.11.2020

10:31

0

Autor: D. B.

Adut Partizana Takuma Asano nije ni znao da ima sunarodnika u redovima Spartaka

Šta se dešava kada u Subotici udari Japanac na Japanca
Copyright Promo/Miroslav Todorović/FK Partizan

Jedan dule na meču Superlige između Spartaka iz Subotice i Partizana ostaće dugo zapamćen. Naime, na utakmici u kojoj su crno-beli posle velikih uzubđenja slavili, bili smo svedoci i duela dva Japanca – Takume Asana iz redova beogradskog kluba i Noburu Šimure iz redova Subotičana.

– Iskreno, sreli smo se prvi put, nisam ni znao da imaju Japanca u timu. Malo smo popričali pre utakmice – iskreno je rekao Asano za oficijelni klupski sajt.

Što se samog meča tiče, vihorno krilo je više nego jasano.

– Bila je ovo teška utakmica, to smo znali od starta. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo sa bodovima i što smo znali da ih prospemo na gostovanjima. Ipak, ono što je primetno jeste da smo počeli da vraćamo samopouzdanje i da nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i kad se desi da primimo gol. Tu smo uvek padali psihološki iz straha da ne izgubimo i onda ti se “vežu noge”. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više igramo i igramo kao tim.

Asano nema dilemu ko je heroj utakmice – golman Nemanja Stevanović koji je uspeo da odbrani penal u samom finišu.

– On je heroj, ali zasluga za ovu utakmicu ide i svim momcima iz razloga koji sam pomenuo. Neca je odličan kod penala, to svi znamo, ali ipak oni su uvek lutrija . Neca uvek zbija šale, sa njim nikada nije dosadno, a uz to je sjajan golman i pun samopouzdanja!

Asano kreće put Austrije gde će se priključiti priprema reprezentacije Japana koja će igrati protiv Paname i Meksika.

– Iskreno se radujem! Za svakog igrača je velika čast biti u nacionalnom timu Japana. Potrudiću se ili da dam gol ili da asistiram – završava Takuma Asano.

Pročitajte još: Partizanov Japanac dobio dugo očekivani poziv

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FK Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike