Kakvo veče Srbina: Briljantna partija Bogdanovića u pobedi nad Milvokijem (VIDEO)

26.04.2021

05:58 >> 06:00

0

Autor: Milan Nastić

Bogdan sa 32 poena izjednačio rekord sezone u NBA

Kakvo veče Srbina: Briljantna partija Bogdanovića u pobedi nad Milvokijem (VIDEO)
Copyright Profimedia.rs

Briljantno veče Bogdana Bogdanovića. Srpski košarkaš je najzaslužniji za pobedu Atlante nad Milvokijem 111:104, sa 32 poena, jednim skokom i četiri asistencije za 36 minuta provedenih na parketu.

Bogdanović je tako izjednačio rekord u sezoni po broju postignutih poena, a njegove četiri trojke u poslednjoj deonici odlučile su pobednika.

Srpski košarkaš je preuzeo odgovornost, kad u timu Hoksa nije bilo Treja Janga, sa rovitim Klintom Kapelom, i nema dileme da je opravdao očekivanja svih u klubu i tako definitivno dokazao da spada u igrače na koje se može uvek računati.

Pročitajte još

Najbolji pokazatelj je i statistika, šut iz igre je imao 12/21, za tri poena ubacio je šest od 11 pokušaja, a sa linije slobodnih bacanja od tri pokušaja uspeo je da pogodi dva.

Bogdanović je uzeo sve u svoje ruke u poslednjoj četvrtini. Milvoki je u taj deo utakmice ušao sa deset poena prednosti 80:70, ali onda na scenu stupa bivši igrač Partizana i Fenerbahčea, koji postiže četiri trojke i preokreće rezultat, a Atlanta prelazi u vođstvo koje je uspela da zadrži do kraja meča i na kraju zasluženo stigne do još jednog trijumfa u NBA.

Treba istaći da je u tom delu meča, košarkaš Hoksa pogodio četiri trojke od pet pokušaja.

Ovo je srpskom reprezentativcu bio treći meč zaredom gde je postigao 20 i više, odnosno taj učinak je imao na sedam od poslednjih osam utakmica.

U aprilu Hoksi imaju skor 11-3, a Bogdan igra mesec karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

U proseku u aprilu postiže 22,3 poena po meču. I bez Treja Janga, Atlanta dobro gura, vezala je drugu pobedu i sada je sa skorom 34-27 na četvrtom mestu na Istoku.

Pored Bogdanovića, u Atlanti su odlični bili Kevin Hanter sa 20, Džon Kolins sa 18, Danilo Galinari i Lu Vilijams sa po 15 poena.

Centar Klint Kapela je postigao samo šest poena, ali je imao čak 14 skokova. Milvoki je predvodio je sjajni grčki superstar, prošlogodišnji MVP Janis Adetokumbo. Postigao je 31 poen, a sakupio je i 14 skokova. Kris Midlton je ubacio 23, a Džru Holidej 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike