Zvezda u legendarnim "Jazinama" za overu prvog mesta u ABA ligi

25.04.2021

14:16 >> 14:32

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli protiv Zadra završavaju ligaški deo regionalnoog takmičenja

Zvezda u legendarnim "Jazinama" za overu prvog mesta u ABA ligi
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak u Zadru mogu da overe prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige. Ukoliko slave u Zadru (ponedeljak, 18 časova), crveno-beli će imati prednost domaćeg terena kroz celo doigravanje za jadranski tron, zbog čega se svi u taboru kluba s Malog Kalemegdana sa potpunim fokusom spremaju za duel u legendarnoj dvorani “Jazine”.

Koliko su u Zvezdi ozbiljno shvatili zadatak koji ih očekuje pokazuje i podatak da su dan ranije stigli u Hrvatsku, u nedelju uveče odradiće i jedan trening u “Jazinama”, kako bi što spremije dočekali meč sa ekipom koja je prebrinula sve brige oko opstanka u elitnom rangu regionalne lige.

Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra jako dobre utakmice u ABA ligi. Svesni smo važnosti duela i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije, a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Zvezda i Zadar u ponedeljak će odigrati 36. jadranski duel (crveno-beli uspešniji 23-12 u pobedama), a odmah posle meča ekspedicija crveno-belih se vraća u Beograd kako bi počela pripreme za početak plej-ofa, koji startuje odmah posle praznika.

Teška utakmica je pred nama jer znamo šta nam donosi i to protiv ekipe koja je ostvarila svoj cilj i sigurno nas čeka rasterećena u ovom meču. Recept za ovakve duele se zna, dobra igra u odbrani, čvrsto, borbeno na svaku loptu, jer pobeda donosi prvo mesto pred plej-of. Zadar ima vrlo iskusne igrače, uvek su imali dobre šutere, borbenu ekipu, jake centre. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do bodova – kazao je kapiten Zvezde Branko Lazić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike