Kakva borba, kakva tuga: Srbija ostala bez titule, Novak bez reketa (video)

05.02.2021

06:46 >> 09:58

0

Autor: D. B.

Novak Đoković, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić nisu uspeli da pobede Nemačku na ATP kupu

Kakva borba, kakva tuga: Srbija ostala bez titule, Novak bez reketa (video)
Copyright Profimedia

Kakva noć u Melburnu! Kakva borba za boje Srbije, ali i kakav bolan poraz. Reprezentacija Srbije neće braniti titulu na ATP kupu pošto Novak Đoković i saigrači nisu uspeli da savladaju Nemačku u poslednjem meču grupne faze.

Posle dva uzbudljiva meča u singlu u kojima je Štruf savladao Lajovića, a onda i Đoković bio bolji od Zvereva, odluka o pobedniku pala je u dublu. A u njemu su se na jednoj strani našli Đoković i Nikola Ćaćić, a na drugoj dva najbolja singl igrača Nemaca, Zverev i Štruf.

I prštalo je na sve strane. Nemci su poveli i bili su i blizu da dođu do pobede i plasmana u polufinale već posle dva seta. Ali, Novak ne voli da gubi i da predaje trofeje.

Koliko – najbolje svedoči njegova reakcija koja kao da je ulila dodatnu dozu adrenalina, ali i potpuno oslobodila Ćaćića u najvećem meču koji je do sada igrao u nacionalnom timu. U momentu velike frustracije ceh je platio reket.

Posle dva duga seta bilo je 1:1. I usledio je taj-brejk do deset. Činilo se da je Srbija bliža pobedi kada je povela 4:2. A onda su Nemci uzvratili i poveli sa 5:4. Na servis je došao Đoković. Dva puta bio pogodio mrežu, ali je potica prešla na stranu rivala. A onda je napravio duplu servis grešku. Praktično tu je bio i kraj ovog meča, iako su srpski teniseri uspeli da stignu do 8:7. Dva sigurna servisa “gromovnika” Zvereva i rezultat na kraju: Nemačka-Srbija 7:6, 5:7, 10:7.

Ovo je prvi poraz Srbije u nekom duelu ATP kupa, ali i prvi put da je Đoković osetio gorčinu neuspeha na ovom takmičenju bilo u singlu, bilo u dublu.

Pročitajte još

Nemci će u polufinalu igrati protiv Rusije i biće u apsolutno neravnopravnom položaju pošto će taj meč početi večeras u ponoć, a tim čiji je prvi reket Danil Medvedev je imao čak tri slobodna dana!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike