Kako je Brazilac osvojio srca partizanovaca: Pet godina od Leonardovih "makazica" na 152. derbiju (VIDEO)

17.09.2021

10:16 >> 10:20

0

Miljenik navijača na svom prvom derbiju bio čovek odluke

Kako je Brazilac osvojio srca partizanovaca: Pet godina od Leonardovih "makazica" na 152. derbiju (VIDEO)
Copyright Leonardo i Saša Ilić/MN Press

Ovako je pre tačno pet godina počeo da se stvara jedan mit! Igrao se 162. večiti derbi. Utakmica dosadna dozlaboga! Crvena zvezda već je imala devet bodova prednosti, a Partizan je posle ispadanja iz Evrope od poljskog Zaglebja istrošio sve kredite kod navijača.

Leonardo/MN Press

Ipak, stadion u Humskoj nije tako bio ispunjen unazad nekoliko godina. Dobra atmosfera nosila je igrače obe ekipe da se bore i na tome im niko nije mogao da prigovori. Nedostajale su šanse i golovi, sve dok u 89. minutu rezervista Saša Ilić nije uposlio drugog rezervistu Nikolu Đurđića.

Centarfor koji je došao iz Bundeslige tog leta spustio je glavom loptu do pojačanja iz Brazila Leonarda, koji je “polumakazicama” savladao mladog Filipa Manojlovića na golu crveno-belih.

Nikola Đurđić, Leonardo/MN Press

Od tada je počela da se topi razlika Crvene zvezde, koja će definitivno nestati utakmicom protiv Voždovca na krovu tržnog centra. Partizan će te godine osvojiti i prvenstvo i Kup, opet u direktnom duelu sa večitim rivalom, golom Nikole Milenkovića za 1:0 u Humskoj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike