Kad Rumuna izludi VAR: Lučesku ušao na teren i prekinuo meč

12.12.2020

20:25 >> 20:28

0

Trener kijevskog Dinama rezigniran presudama arbitara na utakmici sa Kolosom izazvao skandal

Kad Rumuna izludi VAR: Lučesku ušao na teren i prekinuo meč
Copyright Printscreen/Youtube/Prosport

Glavni trener kijevskog Dinama Mirčea Lučesku bio je jedan od glavnih aktera skandala u remiju 2:2 njegove ekipe sa Kolosom. Na tom meču sudija je dosudio po penal, zatim je isključio po igrača iz oba tima, A iskusni Rumun nije bio zadovoljan radom VAR sudija. Zbog toga je kod 0:1 za goste i isključenja njegovog igrača Šepeljeva izašao na teren, prekinuo utakmicu i žučno protestvovao protiv sudijskih odluka, što ga je koštalo odstranjivanjem sa klupe.

Pročitajte još: Roman Širokov šokirao rusku javnost: Najbolji igrači naše lige su Srbin i Hrvat!

– Jednostavno ne mogu da razumem zašto uopšte VAR? Zašto se ova tehnologija nije koristila u prvom poluvremenu? Kada je, na primer, Šaparenku umalo polomljeno rebro? Pored toga, prema VAR odluka se uvek donosi na osnovu zamrzavanja slike sa poslednjim kontaktom. Ali potrebno je gledati dinamiku akcije i donositi odluku na osnovu te dinamike. Nije moguće dobiti toliko crvenih kartona u svakom meču! VAR u većoj meri dovodi do konfuzije.

printscreen/youtube

Rumun je izrazio rezervu i prema penalu koji dosuđen gostima:

– Svi znaju veštinu Seleznjova. Zna vrlo dobro kako efikasno da simulira. Danas je „uhvatio“ mladog, neiskusnog Mikolenka, a VAR je pokazao ovaj dodir. Plus, te pauze. To je nemoguće. Ovo nije fudbal. Ova zaustavljanja ometaju tempo igre. Nemoguće je stajati pet minuta i čekati da razmisle o nečemu i kako nešto promenili. Danas samo nije bilo fudbala.

Lučesku nije optimista kada je putanju budućnost fudbala sa VAR tehnologijom:

– Nažalost, VAR neće raditi kako je predviđeno. U našem meču sa Juventusom nisu želeli ni da gledaju akciju kada je trebalo da se dosuđuje penal nad Verbičem. Kao i u situaciji kada nam je Ronaldo postigao gol. Naravno, kakav VAR kada Ronaldo ovde postiže 750. gol …  Što se mene tiče, neka sudije greše, ali fudbal mora ostati dinamičan  – rekao je Lučesku.

Pročitajte još: Srbija nema selektora: Milojević ostaje, pobedio golom iz penala u 89. minutu (Video)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike