Dušan Vlahović za 24sedam: Liverpul, Juve, Milan? Razmišljam samo o opstanku Fjorentine

09.05.2021

12:23 >> 13:13

0

Napadač ljubičastih i dalje stoji čvrsto na zemlji, iako cela Evropa priča o njegovim golovima u Seriji A

Dušan Vlahović za 24sedam: Liverpul, Juve, Milan? Razmišljam samo o opstanku Fjorentine
Copyright Tanjug/Jennifer Lorenzini/LaPresse via AP

Dušan Vlahović, srpski fudbaler ponikao u Partizanu, igra svoju sezonu iz snova. Posle 21 gola koje je postigao ove sezone nalazi se u samom vrhu strelaca Serije A, pa ne čudi što se mnogi klubovi otimaju za njega. Njegova Fjorentina, kako prenose italijanski mediji ,sprema se da mu ponudi ugovor na 12.000.000 evra ne računajući bonuse. Tako bi posle Franka Riberija koji ima godišnju platu od 4.000.000, Vlahović postao drugi najplaćeniji igrac “Viole” sa 3.000.000 evra po sezoni.

Kako je ovih dana biti Dušan Vlahović? Imate sjajnu sezonu iza sebe, o vama se piše i priča, mnogi klubovi vas žele?

-Sigurno da prija sva pažnja, ali mislim da tome ne treba pridavati značaj, kao što sam rekao, prija, ali ja još uvek nisam ništa uradio i pogubno bi bilo da razmišljam drugačije. Sada tek trebam da zapnem i da radim.

Želja ste mnogih klubova, ali je jasno da će klub uraditi sve da vas zadrži i posle 2023. godine kada ističe ugovor. Da li ste zadovoljni u Fjorentini? 

 – Naravno, imam ugovor još dve godine i razmišljam samo o tome.

Postigli ste u Seriji A 21 pogodak ove sezone. Pominje se interesovanje Liverpula, Juventusa, Milana… Šta bi bila vaša želja? Da li je Italija zemlja gde vidite svoju budućnost? 

 – Trenutno razmišljam samo o tome da sezonu završim na najbolji mogući način, napredujem što je više moguće i da ostanemo u ligi.

Šta je obelezilo ovu sezonu u Italiji? 

-Pa mislim da je obeležila borba za titulu, bilo je veoma zanimljivo.

Crvena zvezda je ponovo osvojila titulu, da li mislite da Partizan može do pehara u finalu Kupu Srbije 25. maja? 

 – Navijač sam Partizana , igraju veoma dobro, hrabro, dopadljivo i naravno da mislim da mogu do trofeja. Svakako čestitke Zvezdi na osvojenoj tituli.

Koliko Srbija može da uradi u ovim kvalifikacijama za Mundijal 2022? 

– Naš cilj je Svetsko prvenstvo u Kataru i svi čvrsto verujemo da možemo to da ostvarimo! Svakako je uvek čast naći se na spisku i igrati za reprezentaciju.

Pročitajte još

Preležali ste koronu i bili ste jedan od onih koji su podržali akciju “Ostani kod kuće”. Kakvo je trenutno stanje u Italiji? 

 – Sigurno da su nam se životi promenili i da je sve drugačije, komplikovanije, ali navikavamo se. Nadamo se da će se u nekom narednom periodu sve vratiti u normalu. U Italiji su vrlo oprezni, i dalje je skoro sve zatvoreno, ima određeno radno vreme, ali polako počinje sve da funkcioniše. Mislim da će celom svetu trebati dosta vremena da se oporavi od ovoga što nas je zadesilo – zaključio je Vlahović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike