"Jutjuber" izašao na crtu šampionu: Flojd Mejveder ostao zatečen otporom Logana Pola

07.06.2021

06:02 >> 06:05

0

Veliki bokserski as u 44. godini izašao na megdan mlađem, znatno masivnijem i većem rivalu

"Jutjuber" izašao na crtu šampionu: Flojd Mejveder ostao zatečen otporom Logana Pola
Copyright Profimedia

Dugo očekivani boks meč u Majamiju između Flojda Majvedera i “jutjubera” Logana Pola završen je bez pobednika – nerešenim rezultatom.

Legendarni bokser priznao je nakon meča da ga je “iznenadio” otpor protivnika, mnogo teži od njega, ali i da se brzo umorio. Meč je održan u osam rundi i u izveštajima se navodi da su gledaoci uglavnom bili razočarani kvalitetom borbe. Rezultat meča neće ući u zvaničnu statistiku 44-godišnjeg Mejvedera, koji je neporažen u 50 profesionalnih okršaja.

Od starta meča Pol se borio da ostane na nogama posle duela sa Mejvederom, kome je bilo teško da dohvati krupnijeg protivnika sa dužim rukama. Statističari su izraćunali da je svega 40 odsto od upućenih udaraca završilo na telu Pola, dok je druga strana uspela svega 13 odsto udaraca da pošalje na pravo mesto. Osim u masi, Pol je i 15 centimetara viši od svog slavnog rivala, ali je njegova tehnička i taktička obučenost bila znatno ispod neporaženog šampiona.

Profimedia

– Nikada ne želim da mi iko ikada kaže da je nešto nemoguće. Večeras sam dokazao da svako može ostvariti svoje snove. Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom životu. Želim da zahvalim Mejvederu na tome. Nikad se ne zna sa tim tipom, vratiću se kući sa pitanjem da li me je ostavio da preživim. Nemoguće je bilo da ga dodirnem – rekao je Logan Pol.

Na kraju meča, Mejveder je pokušao da krene u klinč sa više rizika, želeći da pošalje Logana na pod, ali nije uspeo.

– Bio je bolji nego što sam mislio, priznao. Biće mu teško da dostigne vrhunski nivo, ali bio sam iznenađen njime. Zabavan je – rekao je bokserski šampion o rivalu.

Ovaj meč na kraju se obojici isplatio, iako još nije objavljen zvaničan podatak o zaradi koja je došla od pretplate za meč. Ona je ljubitelje boksa koštala 50 dolara, a tu treba dodati i ostale načine da se generiše novac od reklama, sponzora …

Logan je računao na zaradu od 20.000.000 dolara, dok je Mejveder u startu tražio 10.000.000 za ulazak u ring i 50 odsto zarade od pretplate preko interneta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike