Jokić je mašina i kada igra sa "pola gasa"

09.01.2021

22:17

0

Autor: D. B.

Denver je bez problema savladao više nego oslabljenu Filadelfiju

Jokić je mašina i kada igra sa "pola gasa"
Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Ove sezone u NBA ligi kao da se neke stvari podrazumevaju. Jedna od njih je i da će Nikola Jokić na meču imati tripl-dabl  ili učinak na ivici tripl-dabla.

U pobedi nad oslabljenom Filadelfijom 115:103 (28:26, 30:25, 35:21, 22:31) koja je igrala sa samo osam igrača, bez gotovo svih najvažnijih aduta koji se nalaze u izolaciji od momenta kada je utvđeno da je Set Kari bio pozitivan na koronavirus, centar Denvera nije upisao peti trostruko dvostruki učinak ove sezone. I to samo zbog toga što nije igrao veći deo četvrte četvrtine. Meč je završio sa 15 poena, 9 skokova i 12 asistencija. Za samo 29 minuta provedenih u igri.

A nije da jedan momak koji ove sezone brani boje Filadelfije nije svojski želeo da ga u tome spreči. Reč je o Dvajtu Hauardu. Nekada čovek koji je trebalo da bude kralj ove pozicije u najjačoj ligi na svetu, koji je prošle sezone vodio velike bitke u finalu Zapada kao član Lejkersa protiv srpskog centra, ponovo je, baš kao i prošle sezone, udarao, provocirao, gurao Jokića.

U par navrata bilo je očigledno da se Nikola nervira, kao i da se baš suzdržava da ne odgovori. I nije odgovrio. Zapušio mu je usta dobrom igrom i činjenicom da dok je on bio u igri Denver je imao najubedljiviju prednost.

Pročitajte još

Na meču u Filadelfiji kod Denvera je najbolji bio Geri Heris koji se traži ove sezone. Posebno je bio impresivan u šutu za tri poena. A kod Filadelfije, čini se da je najbolje šansu iskoristio ruki Meksi, koji je stigao do 39 poena, doduše za to mu je bilo potrebno neverovatnih 33 pokušaja šuteva iz igre!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike