Jokić došao do jubileja: Srbin nastavlja da obara rekorde

29.01.2021

18:08 >> 18:57

0

Autor: N. St.

Sjajne brojke srpskog centra

Jokić došao do jubileja: Srbin nastavlja da obara rekorde
Copyright Profimedia

Obara rekorde, ima neverovatne brojke, oduševljava NBA i jedan je od najboljih centara u ligi. Njegova dodavanja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Jasno je, radi se o Nikoli Jokiću.

Srpski centar je u leto 2015. stigao u Denver, godinu dana pošto je kao 41. pik izabran i to je jedna od najvećih „krađa“ na draftu ikada. Koliko brzo vreme leti dokazuje jedan zanimjliv podatak.

Duel Nagetsa i San Antonija biće 400. meč Jokića u dresu tima iz Kolorada. Njegove brojke u dosadašnjem periodu su impresivne, još kada se na sve to doda da mu je sve ovo pošlo za rukom tri nedelje pre 26. rođendana.

Ovo su samo neke od impresivnih brojki. Nikola je peti igrač u istoriji koji je dao više od 6000 poena, imao preko 3000 skokova, 2000 asistencija i sve to za 400 mečeva. Kome je to još pošlo za rukom? Oskaru Robertsonu (jedinom sa boljim brojkama), Leriju Birdu, Medžiku Džonsonu (jedinom mlađem od njega) i Grentu Hilu.

Tačne brojek trenutno su 6915 poena, 3870 skokova i 2.259 asistencija. Još jedna interesantna igra sudbine jeste da je duel sa Sparsima, koji je odigran 18.11.2015. godine bio priv meč u kom je Nikola imao više od 20 poena (dao je 23).

Pročitajte još:

Zvuči impresivno, posebno kada se na sve to doda da je ove sezone dodatno podigao nivo igre. Njegovo ime se spominje u konkurenciji za najkorisnijeg igrača sezone (MVP), a gotovo sigurno će biti u nekom od Ol-NBA timova što bi moglo da mu donese i supermaks ugovor naredne godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike