Iza kulisa sa Denverom: Jokićeve fudbalske majstorije i holivudska budućnost, zanimljive vežbe poverenja (Video)

28.01.2021

19:11 >> 21:08

0

Ovako se Nagetsi spremaju za uspešnu sezonu

Iza kulisa sa Denverom: Jokićeve fudbalske majstorije i holivudska budućnost, zanimljive vežbe poverenja (Video)
Copyright Profimedia

Jedan od timova koji mnogi vide kao favorita iz senke je Denver. Ekipa Majkla Melouna u poslednje vreme pruža odlične partije. Ostvarili su pet pobeda u nizu i polako podižu formu za nastavak sezone.

Pre nego što je počela trijumfalna serija „NBA Evropa“ (NBA Europe) je na zvaničnom „YouTube“ kanalu bila sa Nagetsima. Snimali su Nikolu Jokića, Džamala Mareja, Fakunda Kampaca i ekipu desetak dana i sada su to i objavili.

U pitanju je bila serija utakmica koja je počela porazom od Finiksa, pa je usledio dvomeč sa Minesotom (pobede), poraz od Dalasa, pa slavlje u Filadelfiji i Njujorku.

Na snimcima treninga, dešavanja iza kulisa, priprema za pojedine mečeve, govora u svlačionici posle uspeha i neuspeha može da se vidi metod rada NBA tima i način na koji sve funkcioniše. Jedan od pozdrava na treningu je „Popravite se“, što je samo motiv više za rad. Tu je i trčanje srpskog centra u hodniku uoči meča sa Sansima. Posle trijumfa u okršajima sa „vukovima“ je pozdrav bio „Porodica“, a da ne zaboravljaju bivše članove moglo je da se vidi i po Huanču Ernangomezu.

Španski as se srdačno pozdravio sa svima, bilo je tu šala i interesantnih priča, posebna tema bio je film „Hustle“ koji trenutno snima sa Adamom Sendlerom u režiji „Netfliksa“.

– Biće i Džoker u nekom filmu sigurno – poručio je Ernangomez dok se pozdravljao sa Srbinom.

U jednoj od sekvenci snimka se vidi i koliko Jokić pažnje posvećuje šutu za tri koji mu je ove sezone na oko 33 procenta. Brojanje je prestalo kada je ubacio sedmu uzastopnu trojku. Uoči evropskog okršaja sa Dončićem, Marjanovićem i Mavsima je pokazao i zavidne fudbalske sposobnosti. Saigrači su bili oduševljeni, neki su pokušali da ga kopiraju, nisu uspeli.

– Ne koristimo noge, nego ruke za loptu u košarci – pokušao je Dozijer da se opravda posle neuspeha.

Jedan od veoma zanimljivih poteza se dogodio neposredno pre meča sa Filadelfijom. Dok su čekali da izađu na parket igrači Denvera su stajali u hodniku. Nikola je tada uzeo loptu i pitao Ar Džeja Hemptona da li mu veruje.

– Uf, znam da nećeš da me povrediš – odgovorio je Hempton.

Tada mu je Jokić prišao sa loptom, tražio mu da ostane „ukopan“ i da se ne pomera, potom je loptu poslao tačno iznad njegove glave. Interesantna vežba poverenja koja je izazvala interesantne reakcije od njihovih saigrača.

Sikserse su savladali, posle čega je u svlačionici otkriven i interesantan način putovanja do „Velike jabuke“.

– Imate hranu u obližnjoj prostoriji. Posle jela sva četiri autobusa kreću u isto vreme za Njujork – poručio je Meloun.

Iz autobusa su imali kratak odmor u hotelu, pa okršaj u legendarnom „Medison Skver gardenu“ gde je ostvarena laka pobeda. Nikola je duel završio sa dabl-dabl učinkom (22, 10sk), ali je veća pažnja posvećena mladom Markusu Hauardu. Što je samo još jedan pokazatelj koliko Nagetsi brinu o najmanjim detaljima.

– Svaka čast momci, odlična igra. Klupa je bila fenomenalna, svi koji su ušli su igrali na pravi način. Ponosan sam. Markuse, čestitke na prvim poenima u NBA ligi – izgovorio je Meloun, dok je gledao statistiku

– Imao si i asistenciju. Bravo – poručio je trener Denvera dok su ostali igrači čestitali Markusu i tako mu dodatno podigli samopouzdanje.

Pročitajte još:

Da je to dalo rezultat videlo se i u nedavnom duelu sa Majamijem gde je postigao šest poena (2/2 za tri, 2as). Nagetsi definitivno brinu o svemu, a hoće li to doneti onaj najveći uspeh i titulu o kojoj maštaju ostaje da se vidi…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike