Javio se Mitrović iz Osla i objasnio šta je sve na talonu

07.10.2020

13:48 >> 15:20

0

Autor: D. B.

Najbolji strelac ove generacije orlova o sutrašnjem duelu Srbije i Norveške

Javio se Mitrović iz Osla i objasnio šta je sve na talonu
Copyright MN Press

Svi navijači fudbalske reprezentacije Srbije sutra će imati verovatno imati samo jednu želju – da Aleksandar Mitrović postigne makar jednom zatrese mrežu Norvežana. Najjači adut Ljubiše Tumbakovića u samom špicu otkrio je šta očekuje o utakmice posle koje bi “orlovi” omogućila sebi nastavak puta ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Tumbaković traži podršku pred Norvešku: Nemojte da stavljamo omču

– Znamo koliko je ta utakmica važna, ne samo za nas, nego i za celu državu. Imamo veliku odgovornost. Dugo sam ovde i dres reprezentacije je jako težak. Lepo je kad se pobeđuje, a teško je kada se gubi… Očekivanja naroda su uvek velika, morate da se nosite sa kritikama kad ne ide. A svi želimo najbolje za našu zemlju. Sigurno da bi lepo bilo da posle 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo i da vežemo dva velika takmičenja. Mi smo spremni, maksimlano motivisani. Željno očekujemo već duži period ovu utamicu. Sve se nekako odužilo zbog situacije sa koronavirusom. Ali eto končano je došao red i na ovaj meč. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju – rekao je Mitrović

Što se tiče kvaliteta rivala Mitrović pokušava da razbije predrasudu da je Norveška “samo” sjajni napadač Haland koji je strah i trepet za golmane širom Starog kontineta.

Pored Halanda tu su i Serlot, King, Odegard… Dosta dobrih igrača koji igraju napred. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal. Kompaktna i dobro organizovana ekipa. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko. Više onako čvrsta i taktička, igra na rezultat. To je i normlano. Ulog je ogroman – kaže Mitrović.

Haland voli Srbina, dao mu i norveško prezime: On je legenda, prava kazna za rivale

Čovek koji je postigao 93 golova za reprezentaciju Srbije ima samo reči hvale za uslove u kojima su se reprezentativci spremaju, a posebno za rad sa profesorom Andrejom Milutinovićem.

– Svi ljudi iz Saveza sigurno rade najbolji mogući posao da omoguće reprezentaciji najbolje moguće uslove za rad. O tome govore i neki rezultati koji su iza nas. Igrali smo na SP, imali dobru Ligu nacija, u situaciji smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Savez, kao i reprezentacija, može da jača samo ako angažuje najbolje u svojim profesijama. Jedan od najboljih primera je dolazak Milutinovića. Recimo Dušan Tadić i ja sa Milutinovićem dugo sarađujem. Sa njim radi i velika grupa naših igrača od kojih su mnogo reprezentativci. Ima tu i mnogo svetskih fudbalskih asova… Jedan je od najboljih na svetu u svom poslu. Velika je stvar što ga je Savez ubedio da dođe u A tim. Sigurno smo fizički i psihički na mnogo višem nivou. Što se mene tiče prošli put sam imao svega nekoliko dana priprema i odigrao dve utakmice. Meč protiv Norveške dočekujem sigurno daleko spremniji – uveren je Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike