Japanski menadžer Masao Taji: Asano je u velikom problemu ako nije obavestio FIFA

11.05.2021

08:47 >> 07:45

0

Bivši fudbaler Partizana očigledno nije poštovao proceduru prilikom jednostranoig raskida saradnje sa crno-belima.

Japanski menadžer Masao Taji: Asano je u velikom problemu ako nije obavestio FIFA
Copyright MN Press

Japanski mediji izvestili su u slučaju “Takuma Asano” da je njihov igrač potpisao predugovor sa turskim Trabzonsporom i da će pravnosnažnost ovog sporazuma zadržati dve godine u klubu. Takođe, turski mediji navode da je Partizan izdao upozorenje upravi Trabzona da će u slučaju potpisivanja ugovora sa japanskim reprezentativcem morati da plate 5.000.000 evra obeštećenje budući da je na snazi i dalje njihov ugovor do 2022. godine.

Japanci, takođe, u ovoj aferi nagoveštavaju mogućnost da se njihov igrač “zabrojao” napuštajući Beograd i klub iz Humske, a razloge daje njihov poznati menadžer Masao Taji:

– Ne znam detalje ugovora, ali mogu nešto reći kao opštu teoriju. Ako niste isplaćeni prvo morate da pokrenete problem sa klubom ili da podnesete tužbu pred FIFA. Greška je ako napustite klub, a da niste pre toga to učinili. To je kršenje ugovora i razlog zašto Partizan apeluje na FIFA, verovatno znajući da Asanov izlazak usred ugovora ima manjkavosti – rekao je Taji.

Agent japanskih reprezentativaca upozorava na još jednu činjenicu koja se teško shvata u “zemlji izlazećeg sunca”:

– Kašnjenje plata je normalna stvar u klubovima širom sveta. U Partizanu kažu da ne kasne. – priča Taji i dodaje:

Asanu neće biti lako da ostvari ugovor koji ima sa drugim klubom. Ako problem ne bude rešen, Partizan mu neće izdati ispisnicu. Postoje slučajevi kada igrači budu kažnjeni šest meseci ili čak jednu sezonu zabrane igranja i još klub dobije naknadu štete.

Pročitajte još

Od odlaska Asana iz Partizana ovo je prvi tekst koji daje širu sliku odluke Japanca da jednostrano raskine ugovor sa Partizanom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike