Emotivna poruka naših zlatnih olimpijaca: Živela Srbija!

10.08.2021

09:00 >> 09:39

0

Autor: Milan Nastić

Vaterpolisti i karatiskinja ostali bez teksta nakon dočeka u Beogradu

Emotivna poruka naših zlatnih olimpijaca: Živela Srbija!
Copyright MN Press

Mnogo emocija bilo je na aerodromu “Nikola Tesla”. Kako i ne bi kad su se sa Olimpijskih igara vratili naši zlatni sportisti.

Zagrljaji, suze, sve to moglo je da se vidi pri dočeku, a najviše pažnje privukli su vaterpolisti i karatiskinja Jovana Preković.

– Hvala što ste došli da nas podržite. Ja sam pre Japana rekla da sam otišla samo na takmičenje. Ali kad sam videla sve, promenili su se utisci. Dobila sam drugačiju energiju, pozitivnu, da izdržim ceo 6. avgust i popnem se na krov Olimpijskih igara – poručila je zlatna karatiskinja.

Pročitajte još

Najtrofejnijom srpskom vaterpolisti Filipu Filipoviću ovo je bila četvrta medalja na Olimpijadi, druga zlatna.

– Pre svega, hvala na ovako divnom dočeku. Morao bih da ispravim vas i sve koji su to napomenuli, ja sam samo jedan od ovih najboljih momaka, jedan od 13 veličanstvenih. Velika mi je privilegija biti pre svega deo ove ekipe, a onda i biti kapiten na kraju divne epizode, na kraju najlepšeg i za neke od nas posebnog plesa. Hvala, momci, što smo verovali do kraja, hvala ovom čoveku pored nas što je verovao u nas, što nas je trpeo. Što je potajno plakao i molio se da ovo bude ovako. Vredelo je svakog minuta, svakog trenutka. Mnogo žrtve i mnogo odricanja stoji iza ovoga, ali kada se ovako završi, sve dobija viši smisao. Hvala, Srbijo, ovo je za vas – istakao je Filipović.

Golman “delfina” Branislav Mitrović ponosan je na ove momke jer su osvojili drugu zlatnu medalju zaredom na Olimpijskim igrama.

– Osvojili smo drugo olimpijskog zlato, najveći uspeh u istoriji srpskog sporta. Samo mi znamo koliko smo se trudili i ginuli za ovaj uspeh. Hvala svima koji su nas bodrili i verovali u nas, a pre svega hvala ekipi. Živela Srbija! – istakao je Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike