Izvinjenje nije pomoglo: UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde

23.02.2021

15:22 >> 17:10

0

Autor: D. B.

Pod lupom uvrede na račun Zlatana Ibrahimovića

Izvinjenje nije pomoglo: UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde
Copyright MN Press

Izvinjenje koje je Crvena zvezda uputila Zlatanu Ibrahimoviću nije bilo dovoljno. Kako javljaju mediji u Italiji, UEFA je pokrenula istragu zbog činjenice da je jedan neodgovorni pojedinac vređao slavnog fudbalera na nacionalnoj osnovi tokom prvog meča 1/16 finala Lige Evrope.

Oni tvrde da je iz UEFA je saopšteno da je pokrenut postupak pošto je pregledan snimak na kome se vidi kako je Ibrahimović vređan tokom meča u Beogradu sa ciljem da se utvrdi da li je reč o rasističkom postupku.

Meč u Beogradu koji je završen nerešeno 2:2 odigran je bez prisustva publike, a UEFA nije dala bila kakve jasne rokove kada će istraga biti završena.

Italijanski mediji spekulišu da bi čitav proces mogao da bude završen sledeće nedelje.

Podsetimo dan posle utakmice iz Crvene zvezde je stiglo i zvanično izvinjenje Ibrahimoviću zbog onoga što se dogodilo.

– Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću tokom sinoćnjeg meča sa Milanom. Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Crvena zvezda će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koji je doživeo u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvek bio dobar domaćin i to je poznato u celoj Evropi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerisati – objasnili su iz Zvezde.

Pročitajte još

Revanš meč 1/16 finala Lige Evrope biće odigran u četvrtak na “San Siru”, a početak je predviđen za 21.00.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike