Izrael završava vakcinaciju i zove UEFA: Dajte nam EURO, finale Lige šampiona i LE

16.02.2021

18:42 >> 18:45

0

Bliskoistočna zemlja rešava problem sa koronavirusom

Izrael završava vakcinaciju i zove UEFA: Dajte nam EURO, finale Lige šampiona i LE
Copyright Logo

Fudbalski savez Izraela izašla je pred UEFA sa predlogom da budu domaćini utakmica na EURO 2021, ali i finalnim duelima u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Izraelci svoj optimizam i uslove za organizaciju ovih velikih utakmica baziraju na činjenici da se njihovo stanovništvo masovno vakcinisalo i da će problem sa koronavirusom uskoro biti ružna prošlost ove bliskoistočne zemlje

Izrael je ponudio da bude domaćin utakmica UEFA Lige šampiona i Lige Evrope, kao i EP koje će se održati od 11. juna do 11. jula u 12 različitih gradova domaćina. Zbog pandemije ne isključuje se mogućnost preraspodela utakmica i promena domaćinstva, jer mnoge zemlje još vode veliku borbu u suzbijanju zaraze, dok je u Izraelu sve izvesniji povratak navijača na tribine u istom obimu kao pojave koronavirusa u svetu.

Vlasti Izraela se nadaju da će u roku od dva meseca završiti kampanju vakcinacije za 60% populacije i tako postići kolektivni imunitet koji bi olakšao nastavak aktivnosti. To će takođe biti

– Predsednik federacije Oren Hason ponudio je predsedniku UEFA, gospodinu Čeferinu, mogućnost organizovanja utakmica u tri takmičenja u Izraelu ako stopa zaraze u maju i junu ne bude dozvolila organizovanje utakmica sa gledaocima u Evropi – stoji u saopštenju izraelske federacije.

Čeferin je rekao Izraelcima da će ponuda biti uzeta u obzir i da je održavanje mečeva u njihovoj zemlji jedna od opcija. Portparol izraelske asocijacije rekao je za Bild:

Pročitajte još

-Turnir počinje u junu, što je još daleko. Do tada se može mnogo toga dogoditi. Ali želimo biti spremni. Isto važi i za pitanje navijača. Lokalni navijači mogu biti tamo sigurno. Za dolazak drugih fanova moramo napraviti koncept.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike