Italijani vraćaju Zvezdi igrača

11.11.2020

09:28

0

Autor: D. B.

Breša je navodno spremna da prekine saradnju sa centrom

Italijani vraćaju Zvezdi igrača
Copyright MN Press

Prema saznanjima do kojih je došao list „Breša ođi“ u košarkaškom klubu iz ovog grada uskoro će biti promena. Navodno, Breša je spremna da se odrekne Dušana Ristića, centra Crvene zvezde koji je na pozajmici u ovom klubu.

Pročitajte još: Kako je Breša prošla u Evrokupu

Breša uveliko traži pojačanje i kako tvrde u članku nije nemoguće da novi igrač stigne u klub već tokom ove nedelje. Ristić je ove sezone odigrao sedam mečeva u šampionatu Italije uz prosek od osam poena, 5.7 skokova, 1.4 asistencije za nešto manje od 19 minuta provedenih na terenu. Na pet utakmica u Evrokupu imao je prosek od 11.8 poena, 4.6 uhvaćenih lopti i jednog uspešnog dodavanja.

Ristić je Novosađanin koji se široj košarkaškoj javnosti predstavio u dresu FMP-u, da bi tokom 2013. godine zaigrao za Crvenu zvezdu. Ipak, nije potpisao prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima, već se odlučio za odlazak na prestižni koledž Arizona. Za četiri godine studiranja i nastupanja na ovom koledžu ostvio je dubok trag, o čemu govori i podatak da je jedan od malobornjih igrača koji su uspeli da postignu više od 1.000 poena i 500 skokova.

Vratio se u Crvenu zvezdu na startu sezone 2018/19 kada je potpisao trogodišnji ugovor. Ipak, poslednje dve sezone je na pozajmicama. Prethodnu je proveo u Astani, dok je ovog leta saopšteno da mu je Breša nova destinacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike