Italijani tvrde da je gotovo, vest će obradovati i Partizan

07.08.2021

09:23 >> 09:38

0

Nikola Milenković na pragu potpisa za Vest Hem nakon što se Fjorentina složila sa ovim transferom

Italijani tvrde da je gotovo, vest će obradovati i Partizan
Copyright Nikola Milenković, Profimedia

Italijani tvrde da je gotovo, a vest će obradovati i crno-bele, jer u Fjorentinom kolaču od 15.000.000 evra ima i jedan manji deo koji će otići na račun kluba iz Humske.

Nikola Milenković prelazi u Vest Hem, piše Gazeta. Iz Firence odlazi kao prijatelj kluba, jer je otpočetka želeo da i “ljubičasti” zarade od njegovog transfera.

Postojala je bojazan kod Italijana da bi mogao da ode i kao slobodan agent, budući da mu ugovor ističe narednog leta, ali Srbinu nijednog trenutka nije bila namera da izigra klub i da za sebe prigrabi bolje uslove kao igrač bez ugovora.

Zato su u Fjorentini procenili da je 15 miliona evra fer ponuda za sve strane u pregovorima, uz obavezu Engleza da pojačaju plaćanje zbog ispunjenih bonusa iz ugovora.

Isti list navodi da će i drugi Srbin najverovatnije ovog leta otići sa “Artemio Frankija”. Inter je spreman da uloži skoro polovinu od zarađenog novca za prelazak Lukakuka u Čelsi, a to znači okruglo 50.000.000 evra koliko od starta zahteva Fjorentina za srpskog reprezentativca.

Naravno, crno-beli se i ovom raspletu raduju, jer će i ovom slučaju dobiti deo transfera od FIFA procenta solidarnosti.

To je uvek pet odsto od ukupnog transfera  koji se deli prpororcionalno između klubova koji su učestvovali u stvaranju igrača od njegove 12. godine. Pre se ovo pravilo primenjivalo kada su igrači menjali države, a sada važi i za transfere koji se obavljaju u istoj ligi, odnosno zemlji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike