Istorijska NBA noć u Njujorku: Durent je uradio nešto što niko pre njega u plej-ofu nije uspeo

16.06.2021

05:32 >> 05:45

0

Autor: Adam Štulić

Bruklin nadomak finala istočne konferencije

Istorijska NBA noć u Njujorku: Durent je uradio nešto što niko pre njega u plej-ofu nije uspeo
Copyright Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Bruklin je došao nadomak finala istočne konferencije, ali je taj podatak pao u potpuno drugi plan, pošto je noć za nama u NBA ligi istorijskom učinio sjajni Kevin Durent.

Jedan od najboljih košarkaša na svetu, koji se dugo mučio s povredama, u petoj utakmici polufinala ostvario je brojke koje niko pre njega u plej-ofu nije zabeležio u jednoj utakmici.

Netsi su na svom parketu, u petom meču serije, bili bolji od Milvokija (114:108) uz 49 poena, 17 skokova i 10 asistencija Durenta, koji je bio najzaslužniji za to što je Bruklin uspeo da se vrati iz minusa od 17 poena.

Imali su Baksi sve u svojim rukama. Predvođeni Midltonom već posle četiri minuta igre stekli su dvocifrenu prednost (12:2), koja je u finišu prvog poluvremena, posle 11 poena Adetokumba, dostigla maksimalnu razliku (56:39).

S povratnikom Džejmsom Hardenom i bez Kajrija Irvinga, košarkaši Bruklina su dugo tražili način da se vrate u meč, a kada je Durent, koji je na parketu proveo svih 48 minuta,  konačno pronašao ritam, postao je nezaustavljiv.

Sa 11 vezanih poena u finišu treće i početkom četvrte deonice vratio je Netse na jednocifren zaostatak (89:85) i ulio sebi i saigračima preko potrebno samopouzdanje da mogu da naprave konačan preokret. U završnoj deonici nekadašnji košarkaš Oklahome ubacio je 20 poena, pogodivši ključnu trojku, 50 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene za nedostižnih 109:105.

Grin je meč završio sa 27 poena, Grifin je dodao 17, dok je Harden uz pet poena imao šest skokova i osam asistencija. U poraženom timu prednjačio je Adetokumbo (34 p, 12 as), Midlton je bio odličan sa 25 poena, Holidej je dao 19, a Lopez 15 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike