Šampionski prsten Lejkersa najvredniji je u istoriji NBA i prepun je simbolike (foto)

23.12.2020

12:13 >> 13:48

0

Autor: Adam Štulić

Prelep rad čoveka koji je kreirao prstenje i za dve vezane titule sa Brajantom

Šampionski prsten Lejkersa najvredniji je u istoriji NBA i prepun je simbolike (foto)
Copyright Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Džejson Aršeben čekao je 10 godina kako bi dobio priliku da ponovo dijaznira šampionski prsten za LA Lejkerse. “Džejson sa Beverli Hilsa” je, pre nakita za Lebrona i drugove, napravio pet šampionskih prstenova (dva za vezane titule “jezerdžija” predvođenih Kobijem Brajantom 2009. i 2010. godine i tri za Golden Stejt), a poslednji je morao da osmisli i napravi za samo četiri nedelje zbog malog razmaka između dve sezone.

Džejson kreira nakit za preko 200 NBA košarkaša, rodom je iz Los Anđelesa i sanjao je da igra za Lejkerse, a za poslednji šampionski prsten svog omiljenog tima imao je dve ideje – pričanje priče i istorija.

Pročitajte još

To je bio zabavni deo pravljenja prstena, jer je bilo toliko toga za ispričati. Bila je ovo sezona totalno različita od bilo koje druge – ispričao je za “ESPN” Aršeben.

U pravljenju šampionskog prstena Džejson je iskoristio različite elemente, koje je nazvao “Uskršnja jaja”.

Kako bi obeležio 17. šampionsku titulu Lejkersa i 95 dana koliko su “jezerdžije” proveli u “balonu” u Orlandu, Džejson je na sredinu prstena postavio dominantno ljubičasto slovo L, napravljeno od 17 delova ametista, od kojih svaki ima 0.95 karata.

Izabranici Frenka Vogela ostvarili su 52 pobede u ligaškom delu sezone zbog čega je u prsten stavio 0.52-karatni žuti dijamant, dok je na svakom prstenu urezana reč “jedinstvo”, kao podsećanje na akciju i borbu za socijalnu pravdu, u kojoj je učešće uzeo ceo NBA. Takođe, svaki prsten ima frazu “Leave a Legacy”, slogan koji je tokom plej-ofa krasio Lejkerse, ispisan rukom prve zvezde tima Lebrona Džejmsa.

Početkom godine, ceo svet, a posebno Lejkers porodicu, pogodila je vest o tragičnoj pogibja Kobija Brajanta, koji je sa svojim simbolima našao mesto na prstenu.

Broj svakog košarkaša umetnut je u kožu crne mambe, dok su u gornjem delu prstena ugravirani brojevi svih dresova koji se nalaze pod svodom “Stejpls centra”, s posebnim naglaskom na Kobijeve 8 i 24.

Celokupan prsten težak je 16.45 karta i u sebi sadrži 804 kamena.

Ovo je najvredniji šampionski prsten u istoriji NBA, sa najvećom količinom dijamantske karatne težine. Njime smo želeli da damo izjavu. Prošlo je 10 godina od kada su Lejkersi poslednji put bili prvaci, i hteli smo da nagradimo igrače za dobro urađen posao – kazao je Aršeban.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike