Denver prosuo 15 poena prednosti: Sjajni Kevin Durent zasenio Nikolu Jokića (VIDEO)

09.05.2021

05:42 >> 08:47

0

Krilni centar Bruklina u polsednja dva minuta igrao solo protiv Nagetsa

Denver prosuo 15 poena prednosti: Sjajni Kevin Durent zasenio Nikolu Jokića (VIDEO)
Copyright Profimedia

Sjajni Kevin Durent zaustavio je Denver u njegovoj “Bol Areni” postigavši u neizvesnoj završnici poslednjih osam poena Brukilin Netsa. Na kraju su gosti sa istočne obale trijumfovali rezultatom 125:119, a srpski centar Nikola Jokić bio je najbolji igrač svoje ekipe sa 29 poena, sedam skokova, šest asistencija, ali pet izgubljenih lopti.

Na drugoj strani Durent je briljirao sa ubačenih 33 poena, 11 skokova, sedam asistencija i pet izgubljenih lopti, uz fenomenalan učinak u odlučujućoj poslednjenjoj četvrtini kada je postigao 13 poena.

To je bila i ključni deo igre, gde Nagetsi nisu uspeli da održe svoj ritam sa početka utakmice. Na poluvremenu su imali čak 15 poena prednosti (71:56), ali su u nastavku pali, dozvolivši rivalu da za svega dva minuta treće četvrtine prepolove razliku.

Kako je utakmica odmicala, odbrana gostiju bila je sve jača, a poeni Kajrija Irvina i Durenta vodili su lagano ka pobedi. Odličan posao za tim Stiva Neša obavio je i Blejk Grifin koji je igrao odbranu na Jokiću i svojom snagom uspevao je da ga odalji od reketa. Ipak, sama završnica je bila dramatična.

Domaći su u četvrti kvartal ušli sa rezultatom 108:100 na svojoj strani, da bi u poslednjih dva minuta odgovornost preuzeo Durent i sa sedam slobodnih bacanja pri rezultatu 119:120 rešio pitanje pobednika.

Pročitajte još

Uz Durenta u pobedničkom timu istakao se po običaju Irving sa 31 i Grifin sa 20 poenom. U Denveru poreed Jokića dobru partiju je prikazao Majkl Porter sa 28 i Fakundo Kampaco sa 19 poena. Odlukom trenera Majkla Melouna nisu nastupili Aron Gordon i Pol Milsap.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike