Istorija i statistika kažu - Čelsi je u četvrtfinalu Lige šampiona

23.02.2021

22:39

0

Autor: Adam Štulić

Plavci su uradili veliki posao u prvom meču nokaut faze elitnog takmičenja

Istorija i statistika kažu - Čelsi je u četvrtfinalu Lige šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Čelsi je pobedio kao gost madridski Atletiko (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, i ako je suditi po istoriji i statistici, plasiraće se među najboljih osam klubova na Starom kontinentu.

“Plavci” su sjajnim golom Olivijea Žirua savladali “jorgandžije” u duelu koji je, zbog poznatih problema engleskih klubova s virusom korona na Ostrvu, igran na stadionu u Bukureštu.

Bio je to 14. trijumf londonskog kluba u prvom meču nokaut faze evropskog takmičenja, bilo u gostima ili kod kuće, a statistika i istorija su neumoljivo na strani izabranika Tomasa Tuhela, jer je Čelsi svih 13 prethodnih puta prošao u narednu rundu takmičenja.

Pročitajte još

Ono što bi, takođe, moglo da bude “teg” koji će prevagnuti na stranu kluba sa “Stamford bridža” jesu i sjajna izdanja čuvara mreže Eduarda Mendija, koji je ove sezone na pet utakmica elitnog takmičenja uspeo da sačuva mrežu, najviše od bilo kog drugog golmana u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, kao i podatak da je Čelsi pod komandom Tomasa Tuhela na prethodnih osam mečeva primio samo dva gola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike