Ispaljene rakete, na svim zidovima tragovi metaka: Navijači upali u trening centar Marselja i napravili haos (video)

30.01.2021

16:49 >> 16:58

0

Autor: Adam Štulić

Veliki neredi u Francuskoj

Ispaljene rakete, na svim zidovima tragovi metaka: Navijači upali u trening centar Marselja i napravili haos (video)
Copyright Printscreen/lequipe

Navijači Marselja već dugo “ratuju” sa upravom kluba na čelu sa predsenikom žakom Anrijem Ejardom, a u subotu su odlučili da radikalizuju proteste.

Nekoliko stotina najekstremnijih navijača Olimpika napravilo je veliku gužvu ispred trening centra, gde su, prema navodima francuskih medija koristili i vatreno oružje.

“Lekip” piše da se na svim zidovima vide tragovi metaka, a navodno je raketom pogođena jedna od svlačionica. Navijači su uspeli i da uđu u sam kamp, a upotrebom pirotehničkih sredstava upalili su nekoliko stabala oko trening centra i tako izazvali više manjih požara.

Ubrzo se na licu mesta pojavio velilki broj pripadnika policije koji su pokušali da koliko toliko smire napade huligana, na čijoj se meti našao i klupski autobus, dok je njih pedesetak uspelo da uđe u samu zgradu, gde su navodno otvorili kofer namenjen prvom treneru tima Andre Viljasu Boašu.

Pročitajte još

Prema izveštajima policije, četvorica njihovih pripadnika su lakše povređena, dok je 25 osoba uhapšeno, a da se nešto sprema moglo se naslutiti i tokom dana, s obzirom da su na nekoliko mesta u gradu tokom noći ispisani brojni transparenti, među kojima su dominirali natpisi “Olimpijci vas mrze” i “Hteli ste da nam pokažete kako da navijamo na naš klub, pokazaćemo vam kako da ga napustite”.

Fudbalri Olimpika bi u subotu od 21 sat trebalo da odigraju prvenstveni meč na svom stadionu protiv Rena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike