"Imali smo individualne razgovore, pokušali smo da im vratimo igrački ponos"

13.03.2021

11:52 >> 12:06

0

Autor: M. R.

Trener Partizana Aleksandar Matović i košarkaš Uroš Trifunović pred večiti derbi koji se igra u nedelju

"Imali smo individualne razgovore, pokušali smo da im vratimo igrački ponos"
Copyright MN Press

Dva puta su ove sezone košarkaši Partizana padali pred Crvenom zvezdom u samoj završnici utakmice. Jednom u ABA ligi kada je Miler-Mekintajer promašio za pobedu, drugi put posle uzbudljivog finiša u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Treću priliku da savladaju večitog rivala crno-beli imaju sutra u hali “Aleksandar Nikolić” od 19.30 u 21. kolu regionalnog takmičenja.

Ovo je prvi meč za momke iz Humske posle ispadanja iz Evrokupa. I dalje su oslabljeni kad je sastav u pitanju, ali će sve dati da prekinu negativan niz u ABA ligi koji traje od početka januara.

Pročitajte još

– U ovom momentu zdrastveno stanje je isto kao na utakmici protiv Metropolitena u Evrokupu. To bi značilo da u timu neće biti Mozlija, Mike i Zagorca. Novica Veličković se vratio posle povrede, međutim odigrao je tu utakmicu bez ijednog treninga. Želeo je da igra meč u Evrokupu ne bi li uspeli da se plasiramo u narednu fazu takmičenja. Za ova tri igrača i dalje nemamo informacije kada će moći da se pridruže ekipi – pojasnio je u najavi susreta trener Partizana Aleksandar Matović.

Bez obzira u kakvom stanju se obe ekipe nalaze, večite derbije često ne reši čist kvalitet, već želja i motivacija u tom trenutku.

– Nije fraza da je derbi drugačija utakmica od ostalih. Verovatno ovaj derbi malo više diktira ova situacija koja je kod nas ove sezone, zdrastveni bilten, ali u svakom slučaju Zvezda ima prednost u zdrastvenom slučaju, kad je forma u pitanju, kao i zbog takmičenja koje igra. Ali, mi ćemo u ovom trenutku dati ono što je najbolje od nas i pokušati da pobedimo utakmicu.

Na poslednjem meču protiv Metropolitena, prvom otkad je ekipu preuzeo Matović, košarkaši su pokazali veću borbenost i želju nego na prethodnim utakmicama…

– Obično kada dođe do promene trenera, sledi nekakva reakcija. Mi smo kroz neke individualne razgovore sa igračima pokušali da im vratimo igrački ponos. Tokom ove takmičarske godine izgubili smo mislim osam utakmica u produžetku, ili u poslednjih minut ili dva. Oni su pokušali protiv Francuza da odigraju nešto za sebe, da sebi daju jedan korak više u Evrokupu… Ja se nadam da ta reakcija nije bila samo za jednu utakmicu. Već da ćemo sada nastaviti da napredujemo i kroz treninge i kroz utakmice. Oni su igrači Partizana i moraju da shvate da imaju dozu odgovornosti pred njima samima, pred velikim brojem navijača i pred klubom, koji ima veliku istoriju. Nadam se da će ta reakcija biti što duža u narednom periodu. Ja nemam nikakvu zamerku ni na jednog od njih kad je ponašanje i koncentracija na treningu u pitanju – završio je Matović.

Sve veću minutažu dobija Uroš Trifunović i odlično koristi svoju šansu. Međutim, on želi da se te partije konačno krunišu timskim uspehom.

– Sigurno da idemo na pobedu, derbi je derbi. Manjak motivacije na postoji. Jesmo desetkovani, ali igramo već nekoliko utakmica tako, pa smo se donekle i navikli. Mislim da nam je to dobra prilika da prekinemo crni niz – podvukao je Trifunović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike