Igokea predlaže VELIKU promenu, da li je ABA liga spremna za nju?

18.08.2021

21:29 >> 22:05

0

Autor: Adam Štulić

Vuk Radivojević otkrio želje kluba iz Laktaša

Igokea predlaže VELIKU promenu, da li je ABA liga spremna za nju?
Copyright MN Press

Igokea je predložila veliku promenu za nastupajuću sezonu ABA lige. Klub iz Aleksandrovca uputio je dopis rukovodstvu i članovima regionalnog takmičenja da se na narednoj Skupštini stavi na razmatranje predlog o promeni sistema plej-ofa.

Podsetimo, dosad su četiri najboljeplasirane ekipe posle ligaškog dela razigravale za regionalni trofej, ali u Igokei smatraju da bi za takmičenje bilo bolje da se u doigravanju nađe najboljih osam klubova.

Zahtev kluba iz Laktaša, u razgovoru za ATV, obrazložio je sportski direktor Vuk Radivojević, ali se već u startu nameće jedan veliki problem u realizaciji ovog zahteva – raspoloživost termina, s obzirom na, ionako, zgusnut raspored.

– Mi smo poslali dopis juče, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto – kazao je Radivojević, dodavši da se u vrhu uvek ističu isti timovi.

Pročitajte još

– Zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej-of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili – rekao je Vuk Radivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike