"Gospodin Liga Evrope" Emeri Unaji: Penali nisu lutrija, ovde treba biti jak u glavi

27.05.2021

06:50 >> 06:52

0

Španac došao do četvrtog trofeja u petom finalu Lige Evrope

"Gospodin Liga Evrope" Emeri Unaji: Penali nisu lutrija, ovde treba biti jak u glavi
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, Pool)

Emeri Unaji postao je navijačima sinonim za Ligu Evrope, na istina način kao što su nekada Evroligu poistovećivali sa njenim devetostrukim osvajačem Željkom Obradovićem.

Španac se sa Viljarealom četvrti put domogao trofeja, posle tri osvojena kao trener Sevilje (2014, 2015 i 2016), a jedini put kad se okliznuo bilo je pre dve godine, vodeći u finalu Arsenal protiv Čelsija.

Za svoj poslednji veliki uspeh u karijeri, ovaj stručnjak kaže da je cela tajna sadržana u velikom radu tokom pripreme za finale protiv Mančester junajteda u Gdanjsku, koje su njegovi igrači dobili sa 11:10 posle boljeg izvođenja penala.

Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, Pool)

– Analizirao sam 17 utakmica Mančester junajteda prošle nedelje. To je posao. Ništa više – rekao je Emeri, pa je nastavio:

– Tajna je rad. Igrači su pokazali dobar mentalitet tokom takmičenja i u finalu. Mogli smo da se nosimo sa dobrim protivnikom, da postignemo gol i završimo meč. Izvođenje jedanaesteraca nije tolika lutrija: morate biti jaki u glavi kada je u pitanju šut, a igrači su bili fantastični. Trudim se da im ponudim sve što im omogućava bolji rad i poznavanje protivnika, i kako na najbolji način da se suoče sa nevoljom kada do nje dođe. Uvek moramo da imao odgovor za sve okolnosti.

Mada je pripremao igrače na sve, već u sledećoj rečenici trofejni stručnjak tvrdi da utakmicu nije video u penal završnici:

– Ove sezone nismo radili na penalima, ali igrači su bili sjajni. Neverovatno je i divno što su svi postigli gol. To je za ponos Viljarealu, njegovom predsedniku i njegovom projektu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike