Goleada i preokret u Nišu, Radnički bolji od Napretka

24.07.2021

19:51

0

Mnogo golova na Čairu

Goleada i preokret u Nišu, Radnički bolji od Napretka
Copyright MN Press

Radnički je posle preokreta pobedio Napredak u Nišu sa 4:2.

Kruševljani su bili bolji u prvom poluvremenu, ali je niški tim uzvratio u drugom, kada su gosti potpuno stali.

Prvi gol postignut je već na početku utakmice. Posle kornera Radničkog usledila je brza kontra, Spremo je odigrao do Stevanovića, koji je izašao sam ispred istrčalog Kahrimana, a onda odigrao do Kočića koji je sa 15 metara pogodio praznu mrežu. Igrao se drugi minut.

Odgovorili su domaćini ubrzo i preuzeli inicijativu. U 12. minutu Mićubući je lepo prošao po desnoj strani i pronašao u šesnaestercu mladog Mitrovića koji je sa nekoliko metara volej udarcem savladao Vasiljevića.

Do novog vođstva tima iz Kruševca došlo je u 32. minutu. Na dodavanje Sprema odlično je prošao Kočić, odložio loptu za Jovanovića, a između prazne mreže i lopte našao se kapiten Stevanović koga je lopta pogodila u ruku.

Nakon konsultacije sa VAR sobom, sudija Mitić je pokazao na penal, a siguran izvođač bio je nekadašnji igrač Radničkog, a sada kapiten Napretka Marjanović.

Radnički je od početka drugog poluvreme preuzeo inicijativu. Prva prava prilika došla je u 57. minutu. Tada je na centaršut rezerviste Pejovića skočio Vujadinović na drugoj stativi i glavom savladao golmana Napretka za 2:2.

Preokret na Čairu doneo je Škrbić u 62. minutu. Posle kornera i odbijene lopte šut je uputio Mitrović, a golman Vasiljević odbio loptu samo do napadača domaćih kome nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu gostiju. Opet je konsultovan VAR koji je proverao mogući ofsajd, ali ga nije bilo i gol je priznat.

Pokušali su gosti da se vrate u meč, imali nekoliko prilika, ali je uzvratio Radnički. U 76. minutu posle ispucavanja Kahrimana, na dodavanje Ilića sjajno je reagovao Kasalica i poslao loptu pored nemoćnog Vasiljevića za konačnih 4:2.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike